Skaj Vikler - Marihuana je moja prošlost

0
Talentovani muzičar Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, otkriva da je kao mlađi često koristio marihuanu sve dok nije shvatio koliko taj porok negativno utiče na njegovu volju za stvaralaštvom
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Reperu Đorđu Miljenoviću, poznatijem pod nadimkom Skaj Vikler, poslednjih meseci sreća se konačno osmehnula. Pored toga što će uskoro objaviti svoj prvi solo album Serija o Džordžu, uživa i u radu na drugim projektima, a nedavno je pregovarao sa producentima Srpskog filma kako bi za to ostvarenje napisao muziku. Za razliku od prethodnih godina kada je inspiraciju za kreativno stvaralaštvo tražio u tužnim životnim poglavljima, dvadesetosmogodišnji muzičar je napokon počeo da crpe snagu i ideje iz radosnih trenutaka. Uprkos tome što njegov prvi samostalni rep projekat nosi naziv omiljene serije pokojnog glumačkog velikana Zorana Radmilovića u kultnoj predstavi Radovan III, Đorđe tvrdi da je detalje iz čuvenog komada iskoristio samo kao izgovor da prikrije ličnu priču i maštovito opiše situacije kroz koje je prolazio sa prijateljima, roditeljima, ali i u muzici.


- Oduvek sam imao jasnu i zdravu ambiciju. Kao dečak u nižoj muzičkoj školi svirao sam violinu, a kasnije na drugoj godini muzičke Akademije odustao sam od školovanja jer, iako izuzetno cenim muziku, nisam želeo da ceo život sviram tuđa dela - kaže Skaj koji je pre nekoliko godina bio u situaciji da zbog nesporazuma sa roditeljima ostane bez krova nad glavom i spava u parkovima.


- Čini mi se da bi mi sada bilo mnogo teže da prolazim kroz sve to, ali tada mi to nije izgledalo toliko strašno, nego zapravo zanimljivo, zato što je to bio moj početak kreativnog ludila i zanosa. Radio sam najteže fizičke poslove kako bih sebi mogao da obezbedim osnovne stvari. Imao sam podršku prijatelja i bez njih ništa ne bih uradio jer nisam dete koje ima mamicu sa mnogo para i glumi repera i andergraund lika. Sve te priče zbog kojih sam završio na ulici, sada su iza mene i u ovom periodu se osećam super i svestan sam značaja svog teškog razvojnog puta. Moja sreća jeste u tome što sam od rođenja bio siguran čime želim da se bavim, tako da nije postojala opasnost od zaletanja na pogrešnu stranu ili u kriminal. Oduvek sam želeo da svoj novac zaradim pošteno – iskren je poznati reper, koji se ne usteže ni da priča o svom iskustvu sa porocima pa je javno progovorio i o periodu kada je često koristio marihuanu.


- Sada se klinci u osnovnoj školi drogiraju, što nije bio slučaju dok sam ja bio đak. Opasnost od narkomanije je sve veća, a sve manje ljudi obraća pažnju na taj problem. Nisam licemer i zato ću iskreno reći da sam imao dosta iskustva sa marihuanom, ali mi je vremenom sve to dosadilo. Bilo mi je zanimljivo dok sam bio mlađi, ali marihuana je počela da me smara i oduzima mi dragocenu volju za stvaranjem. Sada sam se pronašao u ispijanju piva i to je moja odlična supstitucija za sve ostalo - zaključuje Đorđe.

makonda-tracker