Slavimir Stojanović Futro na ciklusu izložbi Duplex

0
Ciklus izložbi Duplex biće nastavljen u četvrtak, 13. juna u UK Parobrod, sa početkom u 20 časova, kada će svoje radove predstaviti Erik Binder i Slavimir Stojanović Futro.
Slavimir Stojanović, privatna arhiva
Slavimir Stojanović, privatna arhiva

Futroovi radovi u mnogočemu opisuju uticaj masovnih medija na pojedinca i njegovu percepciju života u savremenom svetu. Buka koja nastaje između poruke i način da se ona prenosi - pomoću očitog, opšteprihvaćenog i naizgled jasnog vizuelnog jezika naredbi i uputstava - ostavlja dubok trag na ličnom životu svakog pojedinca. Futrov jezik koristi grafički satiru i običan, čisti humor. Vrlo često apsurdan, svet advertajzinga i marketinga Futro dovodi na ivicu logičnog i očekivanog.

- Sve je lakše kad je pogrešno i naopako. Čovek može da zaroni dublje, da leti više i da u tim amplitudama sagleda sebe i svoje mesto u ovom životu. Ja se zalažem za pogrešno i naopako, pod uslovom da znam šta je pravilno, tek tada mogu sa veseljem da ga napustim, da lutam, istražujem van granica i živim potpuno slobodnog duha - govori Slavimir Stojanović Futro.

makonda-tracker