Verica Rakočević - Znam da ne mogu zaustaviti vreme

1
Na početku sedme decenije života, slavna kreatorka Verica Rakočević neumorno trenira u želji da ostane u odličnoj formi i po svaku cenu odloži trenutak kada će postati bespomoćna, nejaka i deci na teretu
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Najpoznatija srpska kreatorka i vlasnica kompanije VR, Verica Rakočević, bez obzira na odavno izgrađeno ime u svetu mode, svakodnevno naporno radi kako bi postigla što bolje rezultate. Osim uspešne karijere, dama koja je pre godinu dana ušla u sedmu deceniju života i dalje fenomenalno izgleda i mami muške uzdahe. Iako bi mnogi želeli da se nađu u ulozi njenog partnera, Verica se već godinama drži stava da uživa u svojoj slobodi i organizuje svoje vreme baš onako kako njoj to odgovara.

- Sada sam u godinama kada bi trebalo da uživam pored čoveka koji preko dana radi, uveče dolazi da zajedno čitamo novine ili idemo u pozorište, odlazimo na letovanje i u banju, ali ja se grozim takvog načina života. Često se pitam ko je taj muškarac koji bi živeo sa ženom koja izlazi u osam ujutru iz kuće, a vraća se u jedan sat posle ponoći. Zbog toga se krug mojih potencijalnih udvarača smanjuje, ali to mene ne rastužuje, jer sam, iako sama, srećna i zadovoljna. Tačno znam kakvu bih osobu želela pored sebe, a svesna sam da to ne mogu pronaći među svojim vršnjacima, a možda ni među mlađima. Imala sam divan ljubavni život, dva braka, muževe koje sam obožavala i iz tih veza rodila sam božanstvenu decu – priča Verica. 

Mada je uvek pronalazila ljubav i sigurno utočište pored mlađih osoba suprotnog pola, kreatorka kaže kako sebe nikada ne bi mogla da zamisli u vezi sa muškarcem koji bi po godinama mogao da joj bude sin. - Na kraju sam shvatila da su moje veze sa mlađim muškarcima posledica toga što mladost nema ograde, nego je hrabra i bez predrasuda, što meni odgovara. Mislim da nijedna normalna žena ne može da bude u vezi s nekim ko bi mogao da joj bude sin, a ja bih se lično jako loše osećala u takvoj vezi. Bez obzira na to što nije protivnik estetske hirurgije, Verica tvrdi da tajna njenog dobrog izgleda počiva na svakodnevnim treninzima.

- Nedavno mi je moj trener rekao: Neka svi koji misle da si se podvrgla plastičnoj hirurgiji dođu kod mene na operaciju. Ne bih se ustručavala da odem na estetsku korekciju da mi je to potrebno, ali za sada su mi dovoljni  treninzi ujutro i uveče. Ne treniram da bih bila strašna ženska u ovim godinama i ne želim da zaustavim vreme, ali ne bih podnela da od nekoga zavisim. Starost, sama po sebi, donosi zavisnost, a ja ne bih htela da svojoj deci naplatim to što sam ih rodila i budem im na teretu.

makonda-tracker