Preminula holivudska sirena Ester Vilijams

0
Holivudska zvezda, najpoznatija po svojoj ulozi u mjuziklu iz 1942, Bal na vodi i šampionka u plivanju, preminula je u četvrtak u Los Anđelesu u devedesetprvoj godini života.
Ester Vilijams, Guliver/Getty Images
Ester Vilijams, Guliver/Getty Images

Ester Vilijams, uvek sa širokim osmehom i sjajem u očima, jedna od najvećih zvezda četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, koja je uglavnom igrala u romantičnim filmovima i mjuziklima, preminula je u svom domu u Los Anđelesu u snu, izjavio je njen potparol, Bol.

Ester je počela da trenira plivanje sa samo osam godina, a već sa petnaest godina postala je šampionka u plivanju, koja je postavila svetske rekorde u slobodnom plivanju na sto i osamsto metara. Ubrzo je bila angažovana za mnoge popularne mjuzikle u vodi, osmišeljene specijalno za nju, u kojima je vešto izvodila svoje plesne tačke. Holivudska sirena ubrzo je postala miljenica publike, te je njen publicitet rastao iz godine u godinu.

Međutim, kraljica surfa uvek je imala skromno mišljenje o sebi.

- Ne umem da glumim, ne umem da pevam, niti da plešem. Moji filmovi su sastavljeni od otpadaga pronađenih u producentskoj korpi za đubre – izjavila je Ester u jednom intervjuu.

Pored glume i plivanja, Ester je često bila prisutna i u maneksenskim vodama, ali je tokom šezdesetih godina bila voditelj i nekoliko TV emisija, pa je i prenosila Olimpijske igre 1984. godine.

makonda-tracker