Aca Lukas - Napad bez kobnih posledica

1
Na folk zvezdu Acu Lukasa prošlog utorka pucao je nepoznati muškarac, a nakon noći provedene u Urgentnom centru zbog prostrelne rane na nozi, pevač se oporavlja uz svoju verenicu Sonju Šašić
foto: Story press
foto: Story press

Domaća javnost je prošle nedelje s nevericom primila vest da je na folk zvezdu, četrdesetogodišnjeg Aleksandra Vuksanovića, čije je umetničko ime Aca Lukas, izvršen napad od strane zasad nepoznate osobe. Na popularnog  pevača koji po pravilu puni koncertne hale, proteklog utorka oko pola osam uveče pucano je ispred zgrade u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu. Pevač je dobio prostrelnu ranu na desnoj nozi, ali je, na svu sreću, u pitanju samo lakša povreda. Mediji su spekulisali da je u pitanju sačekuša, što je Aca odmah demantovao. Iznenađen ovim nemilim događajem čija pozadina još nije utvrđena, Lukas misli da je napadnut najverovatnije zbog pokušaja krađe džipa porsche cayenne, koji je bio parkiran ispred zgrade.


- Ne znam zbog čega ljudi nagađaju i lupetaju o mojim dugovima i nekakvim vezama s mafijom. Sve lične poroke javno sam priznao i nikada ih nisam tajio, tako da ne znam zašto bih sada krio ime čoveka koji je mogao da me ubije – izjavio je Vuksanović za dnevne novine Press, nekoliko dana posle napada opisujući pri tom detalje nemilog događaja.


- Izašao sam iz zgrade na Novom Beogradu gde stanujem kao podstanar dok mi se ne završi stan kod Delta sitija. Sišao sam do parkinga i spazio čoveka koji stoji pored mog automobila, verovatno pokušavajući da ga obije. Video sam da je reč o nekom klincu i pomislio kako mogu da ga uhvatim na delu. Očekivao sam da će pobeći kada me primeti, ali dečko je odjednom izvadio pištolj, verovatno iz straha, i zatražio da predam ključeve. Pošao sam ka njemu misleći kako hoće samo da me uplaši, ali on je dvaput zapucao. Jedan metak me je pogodio u butinu, dok je drugi, srećom, promašio. Napadač je odmah pobegao. Da sam imao pištolj, verovatno bih mu uzvratio u samoodbrani – rekao je Aca koji je nakon napada završio u Urgentnom centru, gde je zadržan do narednog jutra. Kralj splavova povukao se u svoj topli dom, gde mu društvo pravi verenica i buduća nevesta Sonja Šašić, s kojom je u vezi od prošle godine.


– Aca je sada odlično, a ja se s njim šalim uz komentar: Neće grom u koprive. Naravno da je to za nas oboje bio šok, ali sve je, uslovno rečeno, ipak dobro prošlo i nemili događaj nije nam pokvario sveže utiske sa veridbe nedavno upriličene na Maldivima – rekla je za Story lepa pevačeva buduća supruga otkrivši pri tom da je njen voljeni dobro raspoložen i da redovno odlazi na previjanja.

makonda-tracker