Jelena Dokić - Tin me je vratio iz pakla

0
Dokazujući da se kao feniks podigla iz pepela i vinula na sam vrh, bivša teniska princeza Jelena Dokić pobedila je porodične i psihičke lomove vrativši se na Australijan openu u punom sjaju na staze nekadašnje slave

Nekadašnja četvrta teniserka sveta, Jelena Dokić, posle nekoliko teških godina, tokom kojih je imala pregršt porodičnih problema i psihičke lomove, poput feniksa je na ovogodišnjem Australijan openu pokazala da je prevazišla brojne nedaće i izdigla se iz pepela. Plasmanom u četvrtfinale ovog grend slem turnira, australijska teniserka, koja je do pre dve godine igrala za našu zemlju, uspela je da uđe među prvih sto na WTA listi i pokazala čitavom svetu kako je njena namera da ponovo bude jedna od najboljih na svetu veoma ozbiljna. Još pre početka takmičenja, lepa sportistkinja odlučila je da otvori svoje srce za brojne medije u Zemlji kengura i objasnila da više ne želi nikakvu komunikaciju s ocem Damirom, kao i da polako gradi narušen odnos s mamom Ljiljanom Podnar i bratom Savom.


- Najteži period u mom životu bio je kada sam 2005. godine napustila porodicu i zbog velikog pritiska, sa dečkom Tinom Bikićem otišla da živim u Zagrebu. Osećaj kada izgubiš porodicu je užasan i sve je to ostavilo velike posledice na moje zdravlje, jer sam doživela nervni slom i godinama bila u depresiji. Bilo je trenutaka kada sam mislila da nikada više neću uzeti reket u ruke, a Tin je u najtežim momentima bio uz mene i nas dvoje smo tokom poslednjih pet i po godina veze mnogo toga zajedno proživeli. Bila sam u paklu i uz njega sam se ponovo vratila – rekla je Dokićeva, koja je pobedu protiv Ane Čekvetaze posvetila svom momku.


- Trebalo mi je mnogo vremena da se ponovo vratim i budem dovoljno jaka da igram protiv najboljih igračica sveta, a Tin mi je najviše pomogao da dostignem željenu formu. Zahvalna sam i australijskim vlastima koje su mi pre dve godine ponovo dale pasoš i pružile šansu da igram, dok su me navijači u Melburnu oduševili jer su iz sveg srca navijali za mene.

makonda-tracker