Riz Viterspun igra Hilari Klinton

0
Za ulogu supruge bivšeg američkog predsetnika Bila Klintona, borile su se čak četiri glumice: Skarlet Johanson, Džesika Častin, Amanda Sejfild i RIz Viterspun, ali je pobedu odnela Pravna plavuša, jer je upravo ona ta koja će po producentima, najbolje prikazat
Riz Viterspun, Guliver/Getty Images
Riz Viterspun, Guliver/Getty Images

Kako se bliži snimanje biografskog filma Rodham, koji se tiče života bivše supruge američkog predsenika, Bila Klintona, jedna od najvećih dilema producenata je bila koga izabrati za ulogu Hilari? Za kasting su se prijavile mnoge poznate glumice, među kojima su bile i Skarlet Johanson, Džesika Častin i Amanda Sejfild, ali je na audiciji najbolje iznela ulogu Riz Viterspun, te je upravo ona izabrana za ulogu Hilari.

- One su sve sjajne glumice i moram priznati da smo imali smo dosta poteškoća u odabiru prave. Uopšte nam nisu bili bitni nečji politički stavovi, već samo kako će ta osoba uspeti da oživi lik Hilari. Upravo iz tog razloga smo odabraili Riz, jer je ona svojom glumom dostojno prikazala lik i delo bivše same SAD-a u mladalačkim danima – rekao je jedan od producenata.

Tema filma će biti život Hilari Klinton u njenim mladalačkim danima, početak njene advokatske karijere, kao i poznantvo i početak romanse sa Bilom.

Očekuje se da će film izaći tek 2016. godine, malo pre izbora za američkog predsednika, na kojima se sumnja da će Hilari biti jedan od kandidata. 

makonda-tracker