Sloboda Mićalović Ćetković - Ponesena najtananijim emocijama

1
Glumica Sloboda Mićalović govori o sentimentalnom odnosu prema svojoj junakinji Anđelki u seriji Ranjeni orao i koliko joj je slična i ne krije da uživa dok glumi sa suprugom Vojinom Ćetkovićem
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Serija Ranjeni orao, reditelja Zdravka Šotre, čijih sedamnaest epizoda je tokom praznika postiglo najveću gledanost otkako su piplmetri stigli u srpske domove, vinula je u red najpopularnijih glumica atraktivnu Leskovčanku Slobodu Mićalović. Ona je briljirala u ulozi Anđelke, junakinje istoimenog romana spisateljice Mir Jam po kom je nacionalna televizija snimila sada već kultnu TV priču u nastavcima. Na ovom projektu lepa Boba je igrala zajedno sa svojim mužem i kolegom Vojinom Ćetkovićem kome je neko vreme bila supruga i u Šotrinom najnovijem ostvarenju.


- Nisam tužna zbog kraja serije. Naprotiv, srećna sam zbog velikog uspeha koji je ona postigla i koji će najverovatnije biti krunisan filmom čije montiranje predstoji - počinje Sloboda razgovor za Story i otkriva da je plakala gledajući epizode u kojima je ona glavna protagonistkinja.


- Ponela me je emocija i plakala sam tokom čitave poslednje epizode, iako sam naravno znala da sledi happy end. Jednostavno, nisam mogla da zadržim suze tokom nekih dirljivih scena u seriji. Obično se distanciram od uloga koje igram, ali ovoga puta to nisam mogla. Anđelka i ja imamo sličnosti u smislu patrijarhalnog vaspitanja, koje obe posedujemo, ali ona je napravljena kao idealna žena. S druge strane, bilo bi glupo da ja za sebe kažem kako sam idealna jer nisam - iskrena je popularna glumica kojoj je omiljena replika u seriji: Bolje da sam srećnija, nego što sam lepa.


- Lepota nikome ne garantuje sreću, ali meni nije ni odmogla kroz život, iako sebe ne posmatram na taj način. Mislim da je unutrašnja lepota bitnija, a prijatna spoljašnjost je nešto što nam Bog da ili ne  - kaže Mićalovićeva koja je oduševljena i načinom umetničkog izraza svog voljenog muža.


- Moraćete njega da pitate koliko je istinski privatno sličan Crnogorcu Tomi kojeg je igrao u seriji Ranjeni orao. Ono što sam ja zapazila jeste da je Vojin uspeo Crnogorce da predstavi na veran i drugačiji način jer svi mi ostali pomalo karikiramo dok tumačimo uloge slične njegovoj. On igra patrijarhalnog čoveka koji nije mogao da se pomiri s činjenicom da mu žena nije ušla nevina u brak. Nije mogao da savlada svoj ponos i zato ostaje sam do kraja života. Vojinov lik je u knjizi znatno agresivniji, totalni je negativac i stoga je mom suprugu bilo teže da predstavi Tomu, nego ja Anđelku. Vojin je to odigrao šarmantno dok sam ja morala u kadru na finiji način da opravdam to zbog čega su baš svi zaljubljeni u Anđelku, i ponekad pogledom pokazujem gledaocima ko mi je od tih silnih muškaraca bitan i u kojoj meri - priča filmska Anđelka kojoj je najveća podrška tokom snimanja serije, ali i u privatnom životu, bio i ostao njen voljeni izabranik Vojin Ćetković, s kojim se venčala u crkvi maja prošle godine, a uskoro bi trebalo da ozakone brak i ispred matičara.

makonda-tracker