Najava za događaj Noć otvorenih atelje u Tržnom centru Ušće

0
Najava za dogadjaj Noć otvorenih ateljea održaće se u Tržnom centru Ušće u ponedeljak, utorak i sredu, 3,4. i 5. juna 2013. u terminu od 10 do 22h.
Katalog, promofoto
Katalog, promofoto

Program će se sastojati iz raznolikih sadržaja i učesnika iz više oblasti vizuelnih umetnosti. Organizator je grupa Fraktal u okviru Fakulteta lepih umetnosti. Milenko Perić, kao učesnik programa, prikazaće široj publici kako nastaje slika po sistemu rada starih majstora.

Milenko Perić, beogradski slikar, rodjen je 15. decembra 1980.godine u Zemunu (Beograd). Po završetku osnovne škole pokušao da upiše školu za dizajn ali nije primljen, pa je završio srednju hemijsku školu, slikajući svih tih godina školovanja.
Po završetku srednje škole 1999.godine počinje ozbiljno da se bavi slikarstvom i počinje da radi isključivo tehnikom ulja na platnu, hiperrealno. Pravac hiperrealizam ili magični realizam pa i fotorealizam kako ga zovu, počiva na zaboravljenim tajnama starih majstora koje su jedno vreme bile potpuno zanemarene.


U usavršavanju njegovog talenta pomogao mu je naš veliki majstor slikarstva Dragan Malešević - Tapi (1949-2002) koji mu je otkrio sve tajne starih majstora koje su jedno vreme bile zapostavljene, i na sličan način kako su nekada dok nije bilo akademija veliki slikari prenosili svoje umeće na svoje mladje kolege.
Milenko Perić iza sebe ima preko deset održanih izložbi, a najveći broj prodatih slika nalazi mu se u inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.

makonda-tracker