Merjem Uzerli ima simptome Alchajmera?

0
Turski sajt Aksam preneo je tvrdnje lekara da je moguće da će popularna glumica, koja se proslavila ulogom sultanije Hurem, oboleti od Alchajmerove bolesti ukoliko nastavi sa brzim tempom života.
Merjem Uzerli, foto: Facebook
Merjem Uzerli, foto: Facebook

Otkako je glumica nakon snimanja jubilarne stote epizode popularne serije Sulejman Veličanstveni otišla za Berlin, odakle ne želi da se vrati uprkos molbama produkcije, ne prestaju spekulacije o njenom zdravstvenom stanju. Merjem Uzerli je zbog depresije i hroničnog umora smeštena u jednu psihijatrijsku kliniku, a kako navodi turski portal Aksam, ona je već duže vreme imala probleme na snimanju.

Naime, kako je serija odmicala, bilo joj je sve teže da pamti tekst za svoju ulogu, često bi se iznervirala zbog sitnice, ili bi joj misli odlutale kada bi joj neko pokušao nešto da joj objasni. Glumici je opadala koncentracija i to je remetilo rad celokupnog tima.

Uzrok Merjeminog lošeg psihičkog stanja najverovatnije je prenaporan raspored snimanja, umor i teret slave. Zbog ogromnog stresa koji preživljava gotovo svaki dan, Merjem ne može dobro da spava, i da se opusti. Često upada u depresivne faze, osami se i ne želi da priča ni sa kim.

Lekari i osoblje zaduženo za kontrolu Merjeminog psihičkog stanja tvrde da će joj biti bolje ukoliko se redovno bavi fizičkom aktivnošću, odmara telo i duh i posvećuje malo više pažnje sebi. Savetuje joj se i opušteno druženje sa prijateljima i opuštanje uz muziku, jer ukoliko nastavi da živi ovim tempom života,  prema tvrdnjama stručnog osoblja, sasvim je moguće da će dobiti Alchajmerovu bolest.

S druge strane, producenti serije su očajni zbog njenog odbijanja da se vrati na set i leči u Turskoj. Oni su njenom ocu Huseinu koji se sastao sa glavnim producentom ponudili najbolje klinike na raspolaganje, ali on uprkos svemu ne želi da se njegova mezimica vrati u Istanbul, jer smatra da tamo ne bi pronašla svoj mir zbog novinara koji su je konstantno proganjali i narušili njen privatan život.

 

makonda-tracker