Katarina Rašić: Taj divni bebeći život

5
Otkako je pre sedam meseci rodila svoju prvu ćerku, pevačici Katarini Rašić svet je dobio druge boje, a njen brak sa košarkašem Aleksandrom Rašićem postao je idealno utočište za obostranu želju o novoj prinovi
Katarina Rašić, Foto: Petar Đorđević
Katarina Rašić, Foto: Petar Đorđević

Pevačica Katarina Rašić (35) nedavno se iz Sijene, gde je 18. oktobra prošle godine prirodnim putem rodila svoju prvu bebu Juliju, vratila u Beograd. S obzirom na to da je njen suprug, srpski reprezentativac Aleksandar Rašić (29), zbog profesionalne košarkaške karijere vezan za ovaj italijanski gradić, Katarina je odlučila da upravo tu na svet donese njihovo prvo dete kako bi od prvog dana nakon porođaja sve troje bili na okupu.

- Nikada nismo ostajale same kod kuće jer nam društvo uvek pravi naš pas Drama. U početku su nam u posetu dolazile bake Snežana i Ljiljana, pa nam je s njima bilo mnogo lakše – priča Katarina i s osmehom na licu konstatuje kako njena beba fizički podseća na tatu.

- Ne poznajem nijednu Juliju, jednostavno mi se ime dopada jer je retko i to je bila moja želja. Imali smo još nekoliko predloga, ali nijedno nije bilo dovoljno dobro. Da sam rodila dečaka, zvao bi se David, kao Sašin rođeni brat. Volim kada beba dobije ime po nekom članu porodice – opisuje pevačica kojoj je materinstvo potpuno promenilo svakodnevicu.

- Živimo za Juliju koja tek sada počinje da kapira svet oko sebe. Dok je bila baš mala, želela sam da joj sve bude fino i potaman. Nikada nisam mogla da poslušam savet prijatelja koji su mi govorili da je, ako neće da spava, pustim da plače. Ali, ja ne mogu da sedim u drugoj prostoriji i slušam njen plač. To nije smisao mog života. Nisam je rodila da bi se ona urlajući u krevetu sama navikavala da spava. Ja sam tu da joj pevam, da je umirim i učinim sve kako bi se Julija osećala sigurno u svom malom bebećem životu. Ne vidim da ju je to do sada razmazilo. Sa svakim želi da se druži i vesela je po prirodi, ali za mene se ipak najviše vezala. Saša je imao utakmice i nekada po sedam, osam dana nije bio kod kuće, pa smo često bile same. U tim trenucima zajedno smo kuvale ručak, a kada sam sređivala kuću, Julija je sa Dramom gledala crtaće. Dok smo bile u Italiji, ništa drugo nije postojalo što sam morala da radim, jedina obaveza bila mi je da se brinem o bebi, psu i kući. Saša mi je pomagao kada god je bio slobodan. Noću se budio i ljuljao Juliju da zaspi, nije od onih muškaraca koji se plaše da uzmu bebu u naručje – iskrena je Kaća koja je samo nekoliko dana posle porođaja uspela da povrati devojačku liniju.

- Isto ovako sam izgledala i pet dana posle porođaja. Danima nisam spavala niti stizala da jedem kako treba. Julija je tokom noći mnogo plakala, a preko dana bi se možda umirila na 12 minuta. Uz takav tempo života, za čas sam skinula 14 kilograma koje sam dobila tokom trudnoće – otkriva pevačica koja po povratku u Beograd ima velike planove. Pre svega, žarko želi da se još jednom ostvari u ulozi majke.

- Julija, Drama i ja smo došli ranije iz Italije jer Saši počinje plej-of i gotovo da neće biti kod kuće pa nije bilo smisla da ostajem tamo. Došla sam u Beograd kako bih se pobrinula oko renoviranja našeg stana, a često odem i u Šabac kod Sašinih roditelja. Mnogo mi nedostaje moj posao, ali ne bih se sada vraćala u muziku i radila noću. U redu je da Julija preko dana ostane s nekim na dva sata, ali kada se probudi i kad joj treba mama, moram da budem kraj nje. Planiramo još jednu bebu i ne bih volela da pravimo veliku razliku jer do trideset sedme godine želim da rodim i drugo dete. Takođe, nameravam da objavim novu pesmu i želja mi je da posle tri godine od poslednje snimljene numere Onaj pravi, ovog leta publici poklonim još jednu - zaključuje Kaća.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker