Lepa Brena: Moj provod u Gradu greha

0
Premda je na nedavni put u Ameriku žurila prvenstveno zbog susreta sa sinom Stefanom koji tamo studira, muzička zvezda Lepa Brena nastavila je da se ludo zabavlja širom ovog kontinenta
Lepa Brena, foto: Privatna arhiva
Lepa Brena, foto: Privatna arhiva

Mesecima je folk zvezda Lepa Brena (52) iščekivala susret sa sinom Stefanom (20) koji je prošle godine započeo studije u Sjedinjenim Američkim Državama. Pevačica je nestrpljivo brojala dane do početka maja kako bi završila sve obaveze u Srbiji i krenula put dalekog severnoameričkog kontinenta. U međuvremenu je Majda, ćerka njene rođene sestre Fakete koja živi u Kanadi, dobila sina, pa je aktuelni period bio pravo vreme za Brenin odlazak na odmor.

- Otišla sam da obiđem porodicu, a najpre sam posetila sina Stefana na Floridi. Potom sam otišla u Toronto gde sam videla bebu svoje sestričine, a nakon toga vreme sam provodila uglavnom u Las Vegasu - kaže Brena koja je tokom boravka u Americi pevala čak i u jednom holivudskom klubu, ali i održala nekoliko prethodno dogovorenih nastupa o kojima se starao njen pastorak Filip Živojinović koji se u obećanoj zemlji uspešno bavi menadžerskim poslom. Ipak, na Brenu je najjači utisak ostavio obilazak Solt Lejk Sitija i Majamija gde joj je domaćin bio njen stariji sin.

- Kada mi je, dok sam još bila u Srbiji, Stefan poslao video-poruku u kojoj je otpevao stare narodne stihove koji glase: Raširi ruke, o majko stara, ja ću ti doći kad dođe maj, srce mi se sledilo od tuge. Zatim sam mu uzvratila pesmom: Učini mi život srećnim, sine moj i nastavili smo dopisivanje video-zapisima. Ali svakako da sam se radovala našem majskom susretu - ističe muzička zvezda i ne krije kako se sjajno provela u Gradu greha.

- Nekada je u Vegasu postojala samo jedna ulica, a danas je ponuda tako velika da je šteta ne videti svaki vid zabave koji ovaj grad nudi. Žao mi je što nisam uspela da nađem karte za šou Dream ili O šou, ali tako se desilo - konstatuje Brena čiji je stariji mezimac u međuvremenu doputovao u Srbiju dok se ona za to vreme upustila u strastveni šoping po Americi.

- U Los Anđelesu sam obišla sve moguće skupe radnje i bukvalno spržila karticu jer se sve najbolje i najskuplje može kupiti upravo tamo. Oduševila me je kamera na aerodromu u San Hozeu, a reč je o potpuno futurističkom obliku koji nigde do sada nisam videla. Sve atrakcije Las Vegasa, počevši od hotela Venecija, Belađo pa do kabaretskog programa, zaista su nešto što treba videti. U jednom od tih kabarea slikala sam se sa lažnom Tinom Tarner, odnosno sa momkom koji imitira poznatu pevačicu, a koji je odeven identično kao kraljica roka - prepričava folk zvezda utiske sa putovanja, među kojima je i vožnja automobilom bugati koja ju je prilično razočarala.

- Mnogo je sladak auto, ali je toliko nizak da ne mogu da ustanem iz njega i teška srca sam odustala od kupovine - kaže kroz osmeh pevačica.


Nikola Rumenić

makonda-tracker