Story Tema: One koje su zavele milijardere

0
Oduvek su najbogatiji ljudi intrigirali svetsku javnost, a kada su pored njih mlade, lepe i atraktivne dame, onda stepen interesovanja doseže maksimum. Čuvena Forbsova lista obiluje bogatim, često manje lepim, ali svakako poželjnim muškarcima
Foto: Guliver, Story press
Foto: Guliver, Story press

Često se dešava da količina novca može da zameni mnoge nedostatke bilo da su oni fizičke, psihičke ili intelektualne prirode, nezavisno od seksualne i polne pripadnosti. Naravno, ima i izuzetaka pa postoje i oni koji su lepi, pametni i bogati. Ne treba zaboraviti da se ukusi razlikuju, tako da ono što je nekom lepo, drugom je ružno i obrnuto. Sve je stvar izbora na koji svi imaju pravo. Činjenica je da, iako se ne bave poslovima koji se mogu podvesti pod estradna zanimanja interesantna tabloidima, najbogatiji muškarci sveta i te kako intrigiraju javnost. Važno je gde se nalaze na čuvenoj Forbsovoj listi, koliko kuća imaju i u koliko zemalja, gde letuju, ali ne treba zaboraviti ni skupocene jahte. Stvar je prestiža imati ih što više i to, između ostalog, predstavlja važan segment u statusnom poretku. Druga važna stvar, pored aviona i kamiona, jeste i ko su partnerke s kojima dele bogatstvo i život. Poznati milijarderi vole slavne ličnosti, glumice, pevačice, ali ipak prednjače manekenke.

PRVI NA LISTI

Za sve udavače važno je saznanje da je najbogatiji, mada se ne bi baš mogao nazvati mladoženjom. Prvi na Forbsovoj listi, težak 73 milijarde dolara koliko ima i godina, Meksikanac, telekom magnat Karlos Slim Helu ipak je slobodan. Naime, on je udovac od 1999. kada je umrla njegova jedina supruga Somaja Domit s kojom je bio u braku od 1967. godine i ona mu je rodila tri ćerke i tri sina. Izgleda da je njegovo srce ipak tvrd orah, pošto nije često dolazio u žižu medija zbog novih ljubavi, već isključivo zbog stvaranja nove milijardice. Jedina dama čijem šarmu nije odoleo, kao ni ona njegovom, bila je kraljica Jordana Nur, udovica kralja Huseina. Navodno, ona osim edukacije sveta o islamu i arapskim odnosima jedino ima vremena za viđanje s njim.

Njegova sudržavljanka, glumica Selma Hajek, izabranica je jednog drugog milijardera, francuskog biznismena Fransoa Enrija Pinoa u čijem posedu se nalazi samo petnaest milijardi, ali i znatno manje godina i atraktivnija spoljašnjost od njenog zemljaka. Oni su se verili samo mesec dana pre nego što im se 2007. godine rodila ćerka Valentina. Ubrzo posle toga usledio je raskid, a potom na Dan zaljubljenih 2009. i venčanje.

ZAGRLJAJ NOVCA, MOĆI I LUKSUZA

Sa podneblja vrele Latinske Amerike put novca vodi do znatno hladnije i bogatije Rusije. Baš tu svoju sreću pronašla je Naomi Kembel (42), najtraženija manekenka sa neograničenim rokom trajanja. Ona je 2008. godine započela vezu sa ruskim biznismenom Vladimirom Doroninom (50), predsednikom Capital Group čiji se imetak procenjuje na milijardu dolara, ali pored jedne milijarde, on ima i jednu zakonitu ženu Ekaterinu (48). Međutim, lepoj Naomi to ne predstavlja nikakav problem, kao ni njenoj suparnici koja svom suprugu nikako ne želi da omogući razvod braka. Švedska manekenka Elin Nordegren (33) dok je bila u braku sa golferom Tajgerom Vudsom, važila je za ženu koju su Amerikanci najviše žalili jer ju je muž besomučno varao. Nakon razvoda, ona je ponovo stala na svoje noge, a za ruku je od početka ove godine drži, ni manje ni više nego njegovu visost milijarder. Očigledno je rešila da prolivene suze pretvori u čvrste dijamante. Naime, ona je započela romansu sa magnatom uglja Krisom Klajnom (54) čije se bogatstvo procenjuje na 1,2 milijarde dolara.

 

MAGNETI ZA MANEKENKE

 

Australijska manekenka Eli Mekfirson (50) očigledan je dokaz da je čitavog života moguće biti supermodel, pošto i dalje izgleda kao da je u ranim tridesetim. Ovako je verovatno gleda i njen partner, vlasnik tričave milijarde i lanca hotela Džefri Sofer (44). Oni su se protekle godine verili, nakon što ga je nekadašnja manekenka ostavila. Pomirenje joj je donelo i dijamantski prsten veličine omanjeg oraha. Mekfirsonovoj će ovo biti drugi brak, pošto je od 1986 do 1989. bila udata za modnog fotografa Gilisa Bensimona (66). Američki supermodel Stefani Sejmur (44) od 1995. godine udata je za biznismena, filmskog producenta i kolekcionara Pitera M. Branta (66). Nekadašnji vaterpolo igrač poseduje oko 2,7 milijardi dolara koje će jednog dana naslediti njihova deca, sinovi Piter i Hari i ćerka Lili. Slovenački model Melanija Tramp (43) udata je za vladara nekretninama  Donalda Trampa (66) od januara 2005. godine Njoj je to bio prvi brak, a njemu treći. Supružnici su sledeće godine dobili sina Barona, a Trampovo bogatstvo procenjuje se na 3,2 milijarde dolara.

ČAST IZUZECIMA

Za razliku od svojih slavnih prethodnica, pedijatar Prisila Čan (28) nije javna ličnost, ali ju je javnost zavolela nakon što se udala za Marka Zukerberga (28), osnivača društvene mreže Facebook koji je do današnjeg dana zaradio neverovatnih 13,3 milijarde dolara. Par se upoznao pre deset godina na Harvardu, a ostaće upamćena i Markova izjava kako je rešio da se oženi sa dugogodišnjom devojkom jer zna da ga ona voli zbog njega, a ne zbog novca. Bila je s njim i kada nije imao toliko mnogo i kaže da bi sumnjao u svaku drugu. Kineska biznismenka Vendi Deng (44) poseduje nekoliko miliona, ali je bogatstvo značajno uvećala 1999. godine nakon udaje za medijskog mogula Ruperta Mardoka (82). Danas se njihova imovina procenjuje na 11,2 milijarde dolara. Predsednica Dream Works Animation i vođa jedne firme iz Čikaga za upravljanje investicijama Melodi Hobson (44) 2006. godine počela je da izlazi sa režiserom Džordžom Lukasom (67) koji je težak čak $ 3,9 milijardi. S druge strane, reditelj Stiven Spilberg (66) čije bogatstvo vredi 3,2 milijarde, već dvadeset i dve godine u braku je sa Kejt Kapšo (59). Oboje imaju po jedno dete iz prethodnog braka i još petoro zajedničkih.

A KAD ON VOLI NJU…

Biznismen i govornik Stedman Graham (62) još 1986. godine počeo je romansu sa najuticajnijom ženom sveta Oprom Vinfri (59). Međutim, bez obzira na dužinu veze, oni nikada nisu imali nameru da se venčaju. Njeno bogatstvo vredi čitavih 2,8 milijardi dolara.

DOMAĆE PREDSTAVNICE



Manekenka i nekadašnja pevačica u grupi Models Sandra Nikolić (35) udala se za ruskog milijardera Andreja Meljničenka (41) čije bogatstvo se procenjuje na 14,4 milijarde. O luksuznom venčanju na Azurnoj obali mesecima se pričalo pošto se par potrudio da sve bude na najvišem mogućem nivou: goste su zabavljali Vitni Hjuston, Enrike Iglesijas i Kristina Agilera, a sve je koštalo 20 miliona evra. Meljničenko je u to vreme bio 158. na Forbsovoj listi, dok je danas dospeo na 56. Supružnicima se pre godinu dana rodila ćerka Nina. I Sandrina koleginica iz grupe Models Ivana Berendika (37) izabrala je milijardera. Ako se kaže da je Ivanin suprug jedan od osnivača Googla, najpoznatijeg internet pretraživača, sve je jasno. U junu 2006. godine udala se za Tomasa Jermoluka (53), venčanje je upriličeno na Bahamima, a medeni mesec za njih je značio put oko sveta. I nije se završio ni do danas, pošto zaljubljeni par ne prestaje da obilazi luksuzne destinacije. Međutim, Ivana je nedavno započela i sopstveni biznis – počela je da kreira luksuzni nakit. Jelena Jakovljević (34) krajem devedesetih pobedila je na izboru i započela uspešnu manekensku karijeru.

Posao ju je vodio širom sveta, ali pre mnogih biznismena prepoznala je potencijale Dubaija i 2003. godine potrudila se da upozna arapskog šeika Saida bin Draija (38). Osim što je porodica iz koje potiče veoma ugledna, njeno bogatstvo procenjuju na nekoliko milijardi dolara, dok samo Said ima šest. I, naravno, Jelena se udala za njega. Glamurozno venčanje obavljeno je na porodičnom imanju, a mlada je zadržala svoje prezime i na njega dodala Bin Drai. Ipak, ona ne želi samo da uživa i troši novac, već je u Dubaiju otvorila salone lepote, kreira kolekcije cipela, torbi i kaiševa, a sa suprugom je sagradila hotel sa pet zvezdica. Bračni par ima dvoje dece, a na putu je i treće. Najbogatija Srpkinja na svetu Slavica Radić (54) bila je promoterka na jednoj od trka kada joj je prišao prvi čovek Formule 1, Berni Eklston (82). Nije znala ko je on i nije mu dala pravi broj telefona, ali omaleni Berni nije se predavao, pronašao ju je, odveo u Las Vegas, zaveo i oženio se s njom. Posle 24 godine braka i raskalašnog života, Slavica je odlučila da se razvede, što joj je, u imovini i deonicama, donelo oko milijardu zelenih novčanica, dok je Berniju ostalo 5,6 milijardi dolara.

Bilo kako bilo, ovo su najintrigantniji parovi koji zaokupljaju svetsku javnost. Poslednja četiri su definitivno top kada su ovi prostori u pitanju. U nedostatku novca, nekadašnji sugrađani slavnih milijarderku vole da zavire u njihovo dvorište i saznaju koliko se rasipaju. Oduvek je novac bio nepresušna tema, pa se po prestonici decenijama kroz šalu prepričava kako je jedan tada popularni fudbaler zavodio najpoželjniju beogradsku udavaču. Ova ga je odbila rekavši kako je mali misleći na visinu, a na to joj je on odgovorio sa vrlo jasnim južnjačkim akcentom: Kad se popnem na novčanik, viši sam no Beograđanka (najviša zgrada u Beogradu). I gle čuda, oni su i danas u srećnom braku. Naravno, ovo je samo jedan od brojnih primera koji potvrđuju savremenu narodnu izreku: Para vrti gde burgija neće

Moni Marković

 

 

makonda-tracker