Metju Peri se vratio svom demonu - alkoholu!

0
Četrdesettrogodišnji glumac, poznat po svojoj ulozi Čendlera Binga u TV sitkomu Prijatelji, postao je još poznatiji po svojim obraćanjima zavisnicima od droge i alkohola u kojima ih savetuje da moraju pobediti svoje demone. Naravno, Peri je govorio iz svog li
Metju Peri, Foto: Getty Images
Metju Peri, Foto: Getty Images

U svojim ranim tridesetim, Peri je bio na vrhuncu svoje karijere: primao je multimilionsku plata za najpopularniju televizijsku seriju tog vremena, bio je jedan od traženijih glumaca za buduće filmske projkete, čest je bio gost poznatih emisija i dobitnik mnogih prestižnih nagrada. Međutim, svaka slava ima cenu. Ne mogavši da izdrži preveliki pritisak, koji velika popularnost nosi sa sobom, prepustio se čarima alkhola. Metju je međutim uz brojne terapije i lečenja uspeo da se izbori sa svojim demonom, te je rešio da pomogne savetima mnogim ljudima koji pate od zavisnosti od pića ili droge. Posećivao je anonimne skupove alkholičara i narkomana i na osnovu svog iskustva, pokušao je da ih usmeri na pravi put.  

Gostujući u emisiji kod Opre Vinfri, Metju se potpuno otvorio o svom nekadašnjem stanju.

- Ono što me je spaslo je činjenica da sam pronašao smisao života i da mi je od tada sve jasnije. Da sam nastavio da živim načinom života na koji sam živeo, onda to ne bismo više mogli nazivati životom. Mislim da sam se u jednom trenutku predao shvativši da mi je potrebna pomoć – rekao je Metju.

Međutim, izgleda da je poznati glumac ponovo krenuo stranputicom: bliži prijatelji Metjua tvrde da je on ponovo poćeo da pije neumerene količine alkohola. jer nije dobro prihvatio vest da se njegova serija Go On neće više snimati. Metju se, prosto rečeno, vratio svom nekadašnjem demonu.

- Bio je ovisan i o antidepresivima. Gotovo je sa njim ako opet krene da ih uzima i meša sa alkoholom – rekao je glumčev prijatelj i dodao da su svi oko njega zabrinuti za njegovo stanje i da mu toplo savetuju da što pre potraži pomoć u klinici. 

makonda-tracker