Montevideo ekipa u humanitranom meču za ugrožene nišlije

0
Humanitarana utakmica za socijalno ugrožene niške porodice koja će biti održana u nedelju, drugog juna, u 17 časova, na stadionu FK Železničar u Nišu, je još jedna plemenita akcija u kojoj će učestvovati produkcija filma i TV serije Montevideo, Bog te video fi
Montevideo, Bog te video
Montevideo, Bog te video

Meč se odigrava pod sloganom Budimo siti, u organizaciji neformalne grupe Pomoć ugroženim Nišlijama, uz podršku niških opština Medijana i Palilula i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Niša i Doma učenika srednjih škola. Umesto kupovine standardne karte posetioci će ulaz plaćati paketima dugotrajne hrane, kućnom hemijom i ostalim proizvodima koji su potrebni siromašnim građanima Niša.

U jednom timu će biti ekipa glumaca iz filma i TV serije Montevideo, Bog te video, Ivan Zekić, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić, Rade Ćosić, Predrag Vasić, Nenad Heraković i Bojan Krivikapić  pojačani fudbalskim asovima među kojima su Zoran Bata Mirković i Boško Đurovski. Za drugi tim će igrati poznate nišlije iz sveta kulture, umetnosti, sporta i medija i đaci iz Doma učenika srednjih škola koji su petostruki državni prvaci u fudbalu na republičkoj Domijadi.

Planirano je da, pred samu utakmicu, glumci iz Montevidea obiđu Dom učenika srednjih škola i da se druže sa obožavateljima u Svetosavskom parku, a po završetku utakmice su pozvani na tradicionalnu nišku manifestaciju Palilulsko veče.

Neformalna grupa Pomoć ugroženim Nišlijama ima svoj profil na Facebook-u i do sada je organizovala više od 25 humanitarnih događaja u kojima je prikupljena hrana za siromašne nišlije. Zvanična stranica multimedijalnog projekta Montevideo, Bog te video, sa preko 60 000 članova, će i preko društvene mreže podržati predstojeći humanitarni meč.

makonda-tracker