Mića Berić - Naš najveći uspeh je roditeljstvo

0
Bračni par Dragana i Miroslav Mića Berić pre četiri meseca ostvarili su se u ulozi roditelja i od tog momenta centar njihovog sveta predstavlja sinčić Aleksa kojem posvećuju svu svoju pažnju
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Slavni srpski košarkaški as, tridesetpetogodišnji Miroslav - Mića Berić i njegova jedanaest godina mlađa supruga Dragana pre četiri meseca postali su roditelji. Lepa brineta 17. juna na svet je, carskim rezom u Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj, donela sinčića Aleksu teškog 3.350 grama i dugačkog 56 centimetara. Tokom trudničkih dana šarmantna Novosađanka uspela je da završi četvrtu godinu studija, dok se njen izabranik u tom periodu oprostio od aktivnog igranja i postao tim menadžer juniorske košarkaške reprezentacije Srbije. I pored svih poslovnih uzbuđenja,  Dolazak novog člana porodice mladza njih je predstavljao neizmernu sreću.


- Zahvaljujući doktoru Aleksandru Ljubiću i njegovoj asistentkinji Dragani koji su mi vodili trudnoću i brinuli da na porođaju sve bude u najboljem redu, odmah posle tog čina osećala sam se fenomenalno. Nakon šest dana izašla sam iz bolnice i sa bebom sam se zaputila kući. Mići i meni u početku je bilo neobično jer nismo znali kako da se ponašamo. Imali smo sreću što je babica ubrzo došla da nam pomogne i da nas uputi u sve tajne u vezi sa brigom oko male dece. Aleksa je od početka super beba. Dok je imao grčeve, bio je malo kenjkav, ali taj period veoma brzo je prošao. Od drugog meseca se uopšte ne budi noću i plače samo kada je gladan - objašnjava Dragana.


Nekadašnji uspešni košarkaš Partizana obožava da vodi računa o svom sinčiću i pomaže Dragani u svim poslovima oko bebe.
- Kada se Aleksa rodio dobio sam ponudu da budem tim menadžer juniorske reprezentacije, što sam i prihvatio. Počele su pripreme i sa ekipom sam morao da otputujem iz Beograda. Zahvaljujući Draganinoj i mojoj majci uspeli smo da bezbolno prođemo kroz to razdoblje. Bilo mi je teško što sam morao da putujem - pet večeri kupao bih sina i gledao ga kako spava, a potom bih morao da odem. Supruga mi je stalno slala MMS poruke da bih na neki način imao uvid u njegove promene, koje su tada bile najupečatljivije - rekao je Mića.

makonda-tracker