Kako je tekla operacija grudi Anđeline Džoli

0
Doktorka Kristi Funk koja je operisala holivudsku glumicu detaljno je objasnila ceo postupak na internetskoj stranici Pink Lotus Breast Center.
Anđelina Džoli, foto: Getty
Anđelina Džoli, foto: Getty

Kako prenosi 24sata.hr, jedna od prvih odluka koju je Anđelina morala doneti bila je hoće li sačuvati bradavice na grudima, kako bi joj ih mogli prišiti nakon zahvata, ili ne. 

- Dve nedelje pre same mastektomije napravili smo zahvat koji joj je omogućio da i danas ima svoje bradavice. Deo kože na kojem je bradavica joj je odstranjen i spremljen – napisala je doktorka koja je prvi zahvat izvela 2. februara, a potom je tkivo oko bradavice poslato na analizu gde je utvrđeno da ne sadrži kancerogene stanice i stoga je sigurno za presađivanje.

Usledila je mastektomija 16. februara, rez je napravljen na donjem delu dojki, a odmah nakon toga estetski hirurg Džej Oringer počeo je s rekonstrukcijom glumičinih grudi. Pre samih silikonskih implantata, Anđelini je presađena i rekonstruirana koža dojke. Umetnuli su joj i umetak koji služi za proširivanje tkiva pre ubacivanja silikona, a hirurg ga stavlja ispod mišića prsnog koša. Taj se implantat proširuje ubrizgavanjem slane otopine, zbog koga grudi izgledaju prirodnije, a prvi put je proširen 17. februara.

Devet dana posle operacije Anđelini su uklonjeni svi drenovi koji su bili prikačeni za pojas koji je nosila, a četvrtog marta doktori  su joj po drugi put ubrizgali slanu otopinu kako bi se tkivo proširilo. 

Završni zahvat izveden je 27. aprila, deset nedelja nakon mastektomije, kada su joj umetnuti silikonski implantati.

- Oporavila se jako dobro i za to je velikim delom zaslužan njen stav koji je sve vrijeme bio pozitivan. Čim smo krenuli, rekla mi je da očekuje da će se nakon operacije osećati dobro i da će moći voditi aktivan život - rekla je doktorka Funk.

Osim pozitivnog razmišljanja, Anđelina je bila i na posebnom režimu ishrane kako bi se što pre oporavila. Morala je da unosi puno vitamina, pila je lekove za smanjenje rizika od infekcije, protiv mučnine i bolova, kao i one koji podstiču prokrvljenost kože i zarastanje. 

 

makonda-tracker