Dejvid Bekam se zvanično oprostio od fudbala

0
Slavni britanski fudbaler Dejvid Bekam odlučio je da okači kopačke o klin i kada 26. maja zvanično bude istakao njegov jednogodišnji ugovor sa Pariz Sen Žermenom, ovog megastara nećemo više imati priliku da gledamo na travnatom terenu.
Dejvid Bekam, foto Bangmedia
Dejvid Bekam, foto Bangmedia

Dejvid Bekam odlučio je da se povuče iz profesionalnog bavljenja sportom.

Nakon što je svom timu iz Pariza pomogao da prvi put nakon 19 godina osvoji domaću šampionsku titulu, tridesetosmogodišnji engleski fudbaler zahvaliuo se saigračima na tome što su mu omogućili da trijumfalno završi karijeru.

- Osećam da je sada pravi trenutak da završim sa fudbalom - priznao je on.

Bekam je karijeru započeo u Mančester Junajtedu, zatim je igrao u Realu iz Madrida, Los Anđeles Galaxy-ju, Milanu, a ovu godinu bio je u sredini tima iz Pariza.

- Sve ono što sam uradio ne bih postigao bez podrške moje porodice. Moji roditelji su takođe podneli žrtvu, što me je obavezivalo da idem napred i ostvarim snove. Supruga Viktorija i naša deca bili su mi podrška u tome da toliko dugo igram na visokom nivou. Zahvalnost dugujem i svim saigračima sa kojima sam igrao, menadžerima koje sam upoznao, kao i navijačima koji su mi uvek davali snagu - priznao je Dejvid Bekam, koji je tokom karijere postao i zaštitno lice Sky Sportsa, Adidasa, a poznat je i kao ambasador Unicefa.

Dejvid Bekam svrstava se i u jedne od najplećenijih fudbalera svih vremena, profilisao se i kao modna ikona, a prethodne decenije zauzeo je i svoje mesto u okvirima svetskog džet-seta.

makonda-tracker