Aleksandra Perović - Ne odustajem od materinstva

0
Iako je početkom ove godine izgubila bebu u petom mesecu trudnoće, pevačica Aleksandra Perović nada se da će u skorijoj budućnosti ostati u drugom stanju a uskoro je očekuje i venčanje
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Neizmerna tuga koja je pevačicu Aleksandru Perović zadesila početkom ove godine, kada je izgubila bebu u petom mesecu trudnoće, nije ju slomila. Bez obzira na tragediju, uspela je da se izbori sa užasnom istinom koja će zauvek ostaviti traga na njenoj duši, i rešila je da skupi su svoju snagu i pozitivnu energiju kako bi nastavila dalje. Velika želja da se ostvari u ulozi majke dala joj je dodatnu energiju da se kao feniks izdigne iz pepela i poveruje u lepšu budućnost u kojoj će moći da brine o jednom novom životu koji će biti ispunjenje svih njenih snova.


- Uspela sam sve nekako da potisnem, da ne razmišljam o tome šta mi se dogodilo kako ne bih padala u depresiju. Prihvatila sam da je to moralo da se desi i da nisam mogla ništa da promenim. Pošto je meni bio termin za porođaj u julu, moram priznati da sam taj period najteže podnela, ali sam sada mnogo mirnija. Tih dana sanjala sam jedan san u kome sam imala kontakt s detetom koje je u mojoj mašti bilo rođeno pre vremena. Ne znam kako to da objasnim, ali bilo je užasno stvarno i iz njega sam se probudila plačući toliko glasno da je Dragan pomislio kako mi se nešto strašno dogodilo. Posle te noći osetila sam kao da sam se oslobodila nekog ogromnog tereta koji sam nosila u sebi i bilo mi je mnogo lakše. Danas, kada listam neke magazine o bebama ili trudnoći, stvori mi se knedla u grlu, ali kako vreme odmiče - sve ređe.


Iako je zadesila najgora stvar koja može da se desi jednoj ženi, ona nije izgubila nadu i veruje da će ostati u drugom stanju.


- Rešila sam da sačekam da prođe šest meseci, koliko su mi lekari rekli da je neophodno, i da ponovo pokušamo da se ostvarimo u ulozi roditelja. Išla sam na redovne zdravstvene kontrole i ispostavilo se da je apsolutno sve u redu s mojim zdravljem. Jedino nisam želela da zatrudnim u septembru, kao što je to bio slučaj s prošlom trudnoćom, jer mislim da ne bih izdržala sav taj pritisak koji bih tada sigurno osetila. Sada sam u potpunosti spremna i nadam se da ću u narednom periodu ostati u drugom stanju.


Zgodna pevačica uspela je da povrati liniju kakvu je imala pre nego što je ostala u blagoslovenom stanju.


- Kada mi je doktorka rekla da smem da treniram, počela sam da idem na vežbe i to radim svakog drugog dana. Prvi put mi se dešava da vaga po mojim kriterijumima pokazuje višak od dva kilograma, ali meni odeća stoji kao da imam neku svoju zadovoljavajuću kilažu, što će reći da sam uspela da stvorim mišićnu masu. Mada sam tek bila ušla u peti mesec trudnoće, telo mi se drugačije oblikovalo u odnosu na to kako je ranije izgledalo i ni sama ne znam šta se tek dešava sa ženama posle devet meseci trudnoće. Još mi je ostalo da skinem stomačić, kojem nikako ne uspevam da povratim nekadašnji izgled, i zbog toga se vodim mišlju da se podvrgnem mezoterapiji, jer je ona savršena za male korekcije, ali još nisam sigurna da li ću to i uraditi zato što to onda to nije moj trud. 


Dokaz da su ružne stvari iza nje svakako je i venčanje koje će se dogoditi u narednih nekoliko meseci kada će se svom vereniku Draganu Marijanoviću zakleti na večnu ljubav.


- Nisam tip žena koje su od tinejdžerskih dana znale kako će izgledati njihova venčanica, ali bih želela da tog, za mene najvažnijeg dana, bude lepo vreme i da se venčanje obavi pod vedrim nebom. Imamo krug prijatelja koji nas svakodnevno pitaju kad će svadba, ali pošto je prošlo leto i proleće, sigurno znam da neće biti zimi. Ne mili mi se da slavlje organizujemo tokom hladnih dana, jer sam po prirodi zimogrožljiva i želim da mi onog momenta kada izgovorim sudbonosno da ono zvuči sigurno i odvažno, a ne onako promrzlo - završava Aleksandra.

makonda-tracker