Sara Jovanović: Skandal sa lažnim Tviter profilom

0
Nakon što su svi mediji preneli da je Sara Jovanović na svom Tviter profilu napisala da su glasači bili rasistički nastrojeni na Eurosongu, stigao je zvanični demant iz RTS-a.
Sara Jovanović, foto Andreja Damnjanović za Cosmopolitan
Sara Jovanović, foto Andreja Damnjanović za Cosmopolitan

Sara Jovanović, članica grupe Moje 3 nije vlasnik niti na bilo koji način upravlja nalogom na društvenoj mreži Twitter pod nazivom @SaraJoEU.
Objavljivanjem neistinitih informacija u vezi sa porukama poslatih sa ovog naloga, kao i daljim analizama značenja i povoda za takav govor mržnje, svi mediji koji su se ovom temom bavili naneli su nesagledivu štetu, narušili ste ugled i čast čitavog evrovizijskog tima Srbije u Malmeu a pre svih devetnaestogodišnje Sare Jovanović.


Inostrani mediji, koji su juče preneli informaciju, danas objavljuju izvinjenja srpskom evrovizijskom timu kao i ispravke tekstova o ovome, a šalju i pisma na adresu RTS-a u kojima se duboko izvinjavaju ukoliko su dodatno uznemirili srpski tim i Saru, neproveravajući istinost navoda medija iz Srbije.


Delegacija Srbije dostojanstveno se vraća u Beograd, zadovoljna načinom na koji su nas Moje 3 predstavile na Evrosongu, uvažavajući činjenicu da naša pesma ove godine nije dobila dovoljno naklonosti publike i žirija za prolazak u finale takmičenja.
Za samo sedam godina učeća, Srbija ima već jednu ostvarenu evrovizijsku pobedu, po jedno treće i šesto mesto, što je itekako zadovoljavajuće u poređenju sa zemljama čija se istorija učeća meri decenijama ili one, čiji je broj ostajanja u polufinalu daleko veći od dva.

Profil je nakon zloupotrebe ličnosti naše predstavnice ugašen.

 

makonda-tracker