Rod Stjuart: Steroidi na koje sam bio navučen smanjivali su moju muškost!

0
Slavni muzičar otkrio je da se i dalje u retkim slučajevima oslanja na droge koje mu pomažu da održi glas tokom svirki, ali priznao i da je ranije bio navučen na steroide koji su izazivali niz neželjenih efekata.
Rod Stjuart, foto: Bang Media
Rod Stjuart, foto: Bang Media

Šezdesetosmogodišnji muzičar priznao je u intervjuu za magazin Mojo da je osamdesetih godina bio navučen na steroide koji su mu pomagali da održi glas tokom nastupa, ali i izazivali niz neželjenih efekata kao što je smanjenje polnog organa.

- U kasnim osamdesetim godinama bio sam navučen na steroide koji su mi pomagali da održim glas tokom celog koncerta. U to vreme nismo imali bubice, niti opremu koja se sada koristi na koncertima,  pa je bend postajao sve glasniji, ali i pijaniji, a ja sam morao da jačam svoj glas. Steroidi su mi pomagali u tome, ali su mi odmagali u nekim drugim stvarima. Izazivali su brojne neželjene efekte kao što je bilo smanjenje moje muškosti, bio sam otečen, gojio sam se, nisam mogao da spavam i bio sam razdražljiv. Jednom prilikom tokom koncerta imao sam halucinacije i unutrašnje krvarenje. Steroidi su jedna od najgorih droga – rekao je slavni muzičar.

Stjuart je priznao da ipak i dalje povremeno koristi steroide, ali u veoma retkim slučajevima, pred veoma teške koncerte. Ipak, uvek nakon konzumiranja oseća propratne efekte u narednih nekoliko dana.

- Zaista se trudim da ih ne koristim češće od jednom u godinu dana. Pomažu vam da odradite odličan šou, ali skupo plaćate za to. Ne možete pevati narednih nedelju dana – dodao je muzičar.

makonda-tracker