Leni Kravic se pridružuje UNICEF-u

0
Poznati američki pevač i producent pridružio se humanitarnoj organizaciji u cilju informisanja javnosti o mogućnosti zaustavljanja umiranja dece od uzroka koji se mogu sprečiti.
Leni Kravic, Guliver/Getty Images
Leni Kravic, Guliver/Getty Images

Preko million i po dece umre od bolesti koje se mogu sprečiti samo jednom vakcinom.

- Noćna mora svakog roditelja je bolesno dete. Cilj UNICEF-a je da se sto posto dece preventivno zaštiti od bolesti. Čak i da se jedno jedino dete ne zaštiti je neuspeh, posebno zbog toga što je trošak minimalan – objašnjava Leni.

Prošlo je gotovo godinu dana od Lenijeve podrške organizaciji UNICEF kada se zalagao za poboljšanje života miliona dece osiguravajući im pristup čistoj vodi i sanitarnim uslovima. Sada, Leni Kravic ima još jedan plemeniti cilj, a to je  podizanje svesti o važnosti spašavanja dece od bolesti za koje postoji lek. Leni je u želji da da svoj doprinos, napravio pauzu od snimanja svog albuma, kako bi snimio kratak film, kojim poziva ljude na akciju.

Deca koja žive u izoliranim mestima i teškim uslovima najčešće nisu vakcinisana, pa tako i nisu imuna na neke od najopasniji bolesti, koje mogu imati i smrtan ishod. Lenijeva poruka, koja se ubrzo proširila po svim društvenim mrežama je da se mora skrenuti pažnja na svu decu i da se hitno mora obezbediti sva potrebna oprema za adekvatno lečenje dece, kao i vakcinisanje.

Iako je vakcina jedna od najefektivnijih metoda za sprečavanje mnogih bolesti, a posebno zbog toga što najčešće košta manje od jednog dolara, prema pouzdanim podacima, dvadeset posto dece iz celog sveta i dalje nije vakcinisano.

Pogledajte Lenijev kratki video:

makonda-tracker