Boško Jakovljević - Ne mislim da sam seksepilan

0
Zgodnom voditelju Bošku Jakovljevići i u četvrtoj deceniji života polazi za rukom da bude jedan od najprivlačnijih manekena, za šta je, kako kaže, zaslužno treniranje, zdrava ishrana i pažljivo negovanje
foto: Slobodan Pikula
foto: Slobodan Pikula

Neposredno nakon početka nove sezone emisije Plesom do snova, kao i kratke forme City na TV Pink, voditelj Boško Jakovljević priprema se za novi projekat Men’s Health izazov. Tokom polugodišnjeg emitovanja ove emisije, osam muškaraca pokušaće da promene svoje životne navike i osvoje naslovnicu najpopularnijeg muškog magazina, a Boško će kao voditelj budućeg televizijskog hita pomagati kandidatima da se izbore za status muškarca od stila.


- Sve zavisi od motiva i koliko čovek dovoljno jako želi da ostvari uspeh. U emisiji ja sam samo voditelj, žiri je taj koji je od dve stotine prijavljenih izabrao osam najzanimljivijih članova i oni će uz pomoć profesionalaca unaprediti sve aspekte svoga života. Moj izazov je što radim formu koju do sada nisam radio. Najbitnije je da čovek ne prestane da želi i da se nada, pa u tom smislu ja još mislim da ne postoje realne prepreke i ciljevi za koje mislim da više ne mogu da ih dostignem ako to stvarno želim.


Iako je odlično plesao i pre nego što je počeo da vodi emisiju Plesom do snova, Boško je na pragu treće sezone projekta humanog karaktera usavršio skoro sve profesionalne plesove.


- Volim da uživam u muzici. Nikada nisam zavodio igrajući, ali zabavljao jesam. Ne mislim da je nepisano pravilo da su osobe koje dobro plešu obavezno dobre i u krevetu. Znam samo da dok god uživaš u nečemu, to ne može da ispadne loše.


Jakovljević, koji se već okušao kao kreator elegantnih odela za kuću Martini Vesto,  u poslednje vreme radi s Irenom Grahovac sportsku liniju za P.W.L., a u ovom poslu vidi i svoju budućnost. Za razliku od prethodnih godina, sada se manekenstvom bavi samo ako mu se nešto jako dopada ili kada presudi dobra finansijska ponuda kao što je to bio slučaj sa brendom donjeg veša Bugatti.


- Niko mi neće poverovati kada kažem da pripadam grupi modela kojima je neprijatno kada se slikaju u vešu. Ovu kampanju sam prihvatio iz finansijskih i profesionalnih razloga, ali godi mi i da neko u mojim godinama bude pozvan za ovu vrstu proizvoda.


Iako besprekorno negovan i u četvrtoj deceniji života, Boško ističe da se ne potresa kada dobije neki kilogram više. Normalnom ishranom, kako kaže, uspeva da održi dobru liniju, a za njegovu kondiciju na zavidnom nivou zaslužno je višesatno vežbanje.


- Kada pomislim na negovan izgled, prvo što mi padne na pamet jeste da je osoba čista. Ne smatram sebe metroseksualcem, zato što nemam vremena da se preterano bavim sobom i stvarima na sebi. Volim sport i garderobu, ali na jedan bazičan način, bez imperativa bilo koje vrste. Ako brigu o telu svedemo na vožnju biciklom i odlazak u teretanu, a negu lica na korišćenje određene kreme, onda priznajem da jako vodim računa o svom izgledu.


Za razliku od svojih vršnjaka, Boško izgleda bar deceniju mlađe, pa mu dušebrižnici neretko pripisuju posete plastičnom hirurgu. Međutim, on smatra da još nema potrebe za tim i da ga mlađim čine ljudi kojima je okružen.  


- Ne idem ni na kakve tretmane, jer nemam naviku, a znam da bi trebalo. Družim se sa mlađim ljudima, ponašam se kao da nemam godina koliko imam, čak u nekim situacijama razmišljam vrlo nezrelo, iako sam izuzetno odgovorna osoba.


Zgodnom voditelju prijaju komplimenti koje mu uzvikuju devojke na ulicama Beograda, a za razliku od perioda kada je popularnost priželjkivao, danas je naučio da neopterećeno uživa u njoj.


- Ne doživljavam sebe kao seksepilnog muškarca. Normalno da mi odgovara svaka vrsta pažnje, ali nisam osoba kojoj je ona neophodna. Ne posmatram i pažljivo analiziram ono što sam nekada radio, jer jako malo toga imam zabeleženog. S druge strane, svako vreme ima svojih draži, tako da ništa ne bih menjao. Ne plaši me starost, ali me brine da ne dođem u situaciju da ne mogu da se brinem o sebi. Sve ostalo je sasvim prirodna stvar.

makonda-tracker