Preminuo osnivač modnog brenda Missoni

0
Jedan od glavnih osnivača italijanskog modnog brenda Missoni preminuo je u snu u 93. godini u svom domu u Sumirago nel Varesottu u Italiji.
Otavio Misoni, Guliver/Getty Images
Otavio Misoni, Guliver/Getty Images

Početkom meseca Otavio Misoni je izašao iz bolnice gde je ležao zbog srčanih problema.

Otavio je rođen 1921. Godine u Dubrovniku, kasnije je sa porodicom godinama živeo u Zadru. Otac mu je bio Italijan, a majka Hrvatica. Sa suprugom Rositom nakon drugog svetskog rata  1953. godine osnovao je poznati brand čije su zig-zag uzorke prepoznavali i oni koji ne prate modu. Njegove modele obožavale su mnoge slavne dame od Džeki Kenedi do Kejt Midlton. 

Prvo se proslavio se kao atletičar, a uspešnu karijeru prekinuo je Drugi svetski rat. Tada je bio i ratni zarobljenik. Nakon rata odlučio je da se oproba u dizajniranju. Kreirao je vunene trenerke koje su nosili italijanski sportisti na Olimpijskim igrama 1948. godine u Londonu. Brend Missoni osnovao je zajedno sa suprugom Rositom 1953 godine. Njihov zaštitni znak su pleteni uzorci šarenih boja. Rad na brendu nastavila su i njegovi sinovi Vitorio, Luka i Anđelo. 

Početkom januara porodicu je zadesila velika tragedija. Mali avion u kojem je među putnicima bio Otavijev sin Vitorio Misoni nestao je na obalama Venecuele. S Vitorijem je nestala i njegova supruga, a ovaj guibitak loše se odrazio na zdravlje Otavija Misonija.

 

makonda-tracker