Ana Stanić: Hvala Bogu, najgore je prošlo

0
Nakon što je pre nekoliko meseci napipala grudvicu na dojci, pop pevačica Ana Stanić ubrzo je završila na operacionom stolu gde joj je izvađen dobroćudni tumor
Ana Stanić, Foto: Marija Aničić, Story press
Ana Stanić, Foto: Marija Aničić, Story press

Pop pevačica Ana Stanić (37) više ništa u svojoj svakodnevici ne prepušta slučaju otkako joj je jedan sasvim običan ultrazvučni pregled dojki promenio život iz korena. Desilo se to pre nekoliko meseci kada je plavokosa mama jednoipogodišnjeg dečaka Vuka Lavrnića, osluškujući svoje telo osetila da nešto ne štima baš savršeno. Naime, ispostavilo se kako je grudvica koju je prethodno slučajno napipala na grudima u stvari tumor. Vođen višegodišnjim iskustvom i preporukama svojih kolega o tome da je najbolje da se njegova ćerka što pre operiše, pevačicin otac inače profesor doktor torakalne hirurgije, odmah je organizovao najbolje lekare da Anu dodatno pregledaju i u najkraćem roku zakazana joj je operacija na KBC Bežanijska kosa. Operisao ju je čuveni onkohirurg Miroslav Granić, a srećom po Anu, tumor je bio dobroćudan. Nakon zahvata nekoliko sati provela je u bolničkom apartmanu posle čega je puštena kući. Kraj pevačice u bolnici je sve vreme bio njen suprug Momčilo Lavrnić (40) i njeni roditelji, a kantautorka je u želji da upozori ostale žene kako redovno treba ići na preglede pristala da prigovori na ovu temu.

- Nekada se u medijima stiče utisak da neko pravi marketing od svoje bolesti, humanog dela i tome slično. Za mene je zdravlje strogo privatna stvar i jedini razlog što ću bilo šta komentarisati na ovu temu jeste moja želja da devojkama pošaljem poruku da se redovno pregledaju. Operisana sam pre nekoliko meseci, izvađen mi je tumor iz dojke i brzo sam se oporavila - kaže Ana i ukratko opisuje šta joj je prolazilo kroz glavu dok nije saznala da je reč o dobroćudnom tumoru.

- Nekoliko dana pred operaciju najveći nemir ulivalo mi je upravo saznanje što je od prethodnog pregleda prošlo dugo vremena. Sve se, hvala Bogu, dobro završilo, ali sam to shvatila kao veliku opomenu i podsticaj da ubuduće redovno idem na ultrazvuk dojki - kaže umetnica koja sada bezbrižno uživa u ljubavi svoje porodice. Inače, Stanićeva se sa mužem i sinom protekle zime preselila u novi stan na Vračaru. Reč je o dupleksu u  novoizgrađenoj zgradi u kome je enterijer u potpunosti uredila  upravo atraktivna supruga bivšeg košarkaša i suvlasnika lanca radnji obuće Labrador. Ponosna mama trenutno je okupirana osmišljavanjem preostalih detalja neophodnih za njen novi životni prostor, što joj je uz sinovljev osmeh i muziku koju stvara bio glavni podsticaj da se nakon operacije tumora oslobodi negativnih misli.

Nikola Rumenić

makonda-tracker