Ivan Miljković - Venčanje pod velom tajne

9
Naš proslavljeni odbojkaš Ivan Miljković 26. avgusta oženio je svoju višegodišnju partnerku, svršenu studentkinju Akademije lepih umetnosti Željku Mićanović, s kojom se zabavljao skoro devet godina.

Dugogodišnji izabranici delimično su uspeli u nameri da sakriju detalje svoje bračne ceremonije, što su prevashodno i želeli, budući da čuveni sportista nikada nije voleo da deli svoju intimu sa javnošću. Ipak, kako Story ekskluzivno saznaje, svečani čin sklapanja građanskog braka između Željke i Ivana dogodio se u najužem krugu porodice i prijatelja, dok su za sledeću godinu ostavili planiranje venčanja pred Bogom i veliku svadbu. Mladencima je kumovao Ivanov kolega i drug Andrija Gerić, a svečanost je priređena u srpskoj prestonici u restoranu Pire, čija je vlasnica naša poznata modna kreatorka Dragana Ognjenović.


- Rekao sam vam u prošlogodišnjem intervjuu da ću se kad-tad oženiti, ne znam šta je čudno i da jesam, a i da nisam to učinio. To su moje privatne stvari i ne želim da pričam na tu temu – rekao je za naš magazin u kratkom telefonskom razgovoru zgodni mladoženja koji je za najsvečaniji dan u svom životu izabrao ambijent okupan u crnu i belu boju, a umesto klasične srpske svadbe, zvanice su se veselile na odličnoj žurki. Inače, Željka i Ivan prošli su mnogo toga zajedno odlučni u nameri da njihova romansa istraje pa su jedno drugo dobro testirali pre stupanja u bračne vode. Oboje su prošli i održavanje veze na daljinu, ali i zajednički život u Italiji, tako da su se za ozvaničavanje strasnih osećanja odlučili tek kada su bili sigurni da je njihov emotivni odnos prošao sva iskušenja. Ipak, da Ivan doskoro nije bio siguran da li će se odlučiti na sudbonosni korak, kao i to da svoje svadbeno veselje nije striktno planirao unapred, pre nešto manje od godinu dana naglasio je u intervjuu za Story, kada je istakao kako nije siguran kada će stati pred matičara.


- Mislim da našoj vezi trenutno nije potrebno bilo kakvo stavljanje u zakonske okvire. Sve će to doći samo po sebi. Dosta putujemo, upoznajemo nove ljude i na toj strani crpemo energiju za nove poslovne pobede. Jednostavno, splet neplaniranih životnih okolnosti još nas nije doveo do potrebe za ozvaničavanjem veze. To što smo toliko godina zajedno, najbolji je pokazatelj koliko je naš odnos čvrst. Sve stvari koje su nam se izdešavale, desile su se neplanirano. Ne treba nikada reći: Ne, neću planirati brak, ali za sada nam je i ovako lepo – rekao je krajem prošlog leta Ivan, a samo nekoliko meseci kasnije svoje srce je ipak zaključao samo za jednu devojku, iako mu se pripadnice lepšeg pola udvaraju skoro na svakom koraku. Inače, atraktivni odbojkaš, poreklom iz Niša, trinaestog septembra je napunio dvadeset i devet godina, a nedavno je iz Italije prešao u Grčku, gde sada igra za Olimpijakos. Jedan je od najboljih svetskih korektora, a najnoviji ugovor potpisao je na dve godine i novi klub je u obavezi, da mu osim pozamašne sume novca, obezbedi i trosoban stan u koji se pre nekoliko dana uselio sa svojom voljenom suprugom.

Ivan je profesionalnu karijeru otpočeo u Partizanu 1997. godine, potom ju je nastavio u Italiji i to najpre u Lubeu iz Maćerata, dok je poslednju sezonu odigrao u Romi. Za reprezentaciju naše zemlje nastupa od 1998. godine i postiže fantastične rezultate, a čini se da energiju neophodnu za profesionalne uspehe crpe upravo iz stabilnog privatnog života.

makonda-tracker