Jovana Balašević: Čudesni dani sa našom Simonom

0
Glumica Jovana Balašević i njen budući suprug Aleksandar Jovanović pričaju kako se navikavaju na ulogu roditelja preslatkoj četvoromesečnoj naslednici koju tata uspavljuje, a mama vodi u šetnje
Jovana Balašević Foto: Luka Šarac
Jovana Balašević Foto: Luka Šarac

Čini se kako u poslednje vreme nikome na javnoj sceni trudnoća nije prijala kao šarmantnoj glumici Jovani Balašević (32). Otkako je 21. decembra prošle godine postala mama devojčice Simone, ona i njen izabranik, političar i diplomirani sociolog Aleksandar Jovanović Sadam (36) neizmerno uživaju u roditeljstvu pa je mlada mama sa lakoćom uspela da povrati svoju devojačku liniju. Tajna njene vitke figure između ostalog jeste i u tome što gotovo svakodnevno izlazi u šetnju po novosadskom Dunavskom parku, gde je njena četvoromesečna mezimica već odmalena okružena raskošnim prirodnim ambijentom.

- Simona je zimsko dete baš kao i njen tata, ali i kao moja mama, a njena baka Olivera, ne podnosi sunce! To su ti pirgavi koji se odmah ospu, sve im smeta i meškolje se pa na toploti ne mogu ni da spavaju. Zato ne provodimo baš mnogo vremena u šetnji - ističe Jovana u razgovoru za emisiju Ekskluziv na TV Prva sa čijom je ekipom ove nedelje prošetala svoju mezimicu. Tada su i nastale prelepe fotografije za Story koje na najbolji mogući način dočaravaju porodičnu sreću skladnog para.

- Žao nam je što nismo ranije dobili dete, ali život je hteo da se kasnije sretnemo. Valjda je to tako moralo da bude. Ne smatramo da smo mladi roditelji i u našem slučaju ne primećuje se onaj manjak roditeljskog iskustva na pragu tridesetih. Ja sam hipohondar pa brinem o svakom Simoninom potezu, a Saša je s druge strane racionalan pa mi pomaže da lakše donosim odluke - kaže Jovana čiji je izabranik sa pređašnjim iskustvom DJ-a sada zadužen za uspavanke svojoj četvoromesečnoj ćerkici.

- Puštam joj muziku sa nekih aplikacija na mobilnom telefonu, a merkali smo i ljuljaške sa muzikom za bebu. Simoni već sada veoma godi muzika - iskren je Jovanović koji uspešno usklađuje svakodnevne privatne i poslovne obaveze.

- Imamo mnogo posla pa se trudimo da se uvek na adekvatan način dogovorimo oko obaveza. Vikendom dosta vremena provodimo zajedno. Ipak, Simona je prošle nedelje napunila četiri meseca i ovo je tek zagrevanje za ono što nas čeka tokom njenog odrastanja - ponosan je novopečeni tata čija voljena se katkad ponaša detinjastije od svoje ćerke.

- Najteže mi padaju njene vakcine, više se derem od Simone kada ih prima. To mi je strašno i uvek preplačem svaku takvu situaciju. Kažu da je to normalno i bebe to super podnose - priča atraktivna mama.

Međutim, roditelji naših godina upozoravaju nas da teže stvari dolaze kasnije, ali nama je sve lakše. Teško nam je bilo samo prvih šest nedelja dok smo se uhodali u svakodnevni ritam. Dakle, bitna je dobra organizacija - ističe Jovana koja će se uskoro udati za Aleksandra.

- U toku su pripreme za venčanje, ali teško da ćemo to stići da obavimo već u maju. Nije poenta da se dogodi što pre, već da bude lepo organizovano - kaže Jovanović koji će, za razliku od svoje buduće supruge, moći da prisustvuje koncertu svog tasta Đorđa Balaševića, 24. maja na beogradskom Kalemegdanu.

- Rano je da vodim Simonu na tatin koncert, takav spektakl i gužva naporni su i za nekog  ko nema bebu. Zato ćemo ćerka i ja iz Novog Sada navijati i slušati kako je sve prošlo - priča Jovana i otklanja dilemu u vezi s pitanjem da li će njen otac zaista održati zakazani koncert za koji je već sada rasprodato više od polovine karata.

- Naravno da će biti koncerta. Moja sestra Beba, brat Aleksa i ja šalimo se na konto poziva jednog novinara koji je tati nedavno rekao: Radite vaš poslednji koncert u Beogradu... Ne znam na šta se to odnosi, ali šalimo se sa tatom jer on najviše voli da piše pesme o smrti. To mu je večita i velika inspiracija. Nas, naravno, bole šale na tu temu, ali deda Đole je srećom vrlo vitalan, duhovit i raspoložen. Onakav kakav je oduvek bio - priča Jovana koja se ulogom u predstavi Tajna Grete Garbo, koja je premijerno prikazana prošle sezone, nedavno vratila na pozorišnu scenu.

- Bio mi je težak taj prvi odlazak u Madlenianum.  Na putu za Beograd, do Beške sam bukvalno preplakala. Kasnije sam se sredila jer tako velika uloga u predstavi zahteva moju dobru koncentraciju i nema mesta za greške. Nisam imala tremu zbog povratka na scenu nakon porođaja jer sam čak i u parku, dok sam šetala sa Simonom, vežbala tekst. Bilo mi je mnogo teže to što je prvi put ostavljam. Vratila sam se i u predstave u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu, ali samo u one koje sam radila ranije - zadovoljno zaključuje talentovana umetnica.

 

Piše: Nikola Rumenić

 

 

 

makonda-tracker