Hju Lori: Doktor Haus me smorio

0
Iako je zbog uloge dr Hausa bio najplaćeniji televizijski glumac i osvojio brojne nagrade, Hju je jedva dočekao prestanak snimanja.
Hju Lori, Bang Media
Hju Lori, Bang Media

Glumac koji je oživeo omiljenog televizijskog doktora-namćora umorio se od ove uloge.

- Sa distance to zvuči apsurdno. Na kraju krajeva, što sam uopšte radio osim što sam malo glumio i pričao priče s vrlo dragom grupom ljudi. Što bi me tu moglo gušiti? Ali ponavljanje rutine iz dana u dan, meseca u mesec i iz godinu u godinu pretvorilo se u pravu noćnu moru - rekao je 53-godišnji Hju Lori.

Glumac je za ulogu dr Hausa dobio dva Zlatna Globusa i postao najplaćeniji televizijski glumac s vrtoglavih 30 hiljada evra koje je dobijao po epizodi. Ipak, uz sve to, osećao se kao u zlatnom kavezu tokom skoro osam godina snimanja serije.

- Imao sam stvarno mračnih dana kada mi se činilo da nigdje ne vidim izlaz. A i s obzirom na moj karakter, nisam nikada kasnio, nisam propustio niti jedan dan snimanja... Ja nisam jedan od onih koji će pozvati i reći da ima grip, ali zato je bilo dana kada sam maštao o tome da se povredim na putu do posla pa da tako dobijem nekoliko dana za odmor i punjenje baterija - otkrio je Hju.

Britanac je tokom snimanja živio u Los Anđelesu, dok je njegova supruga s njihovo troje djece ostala u Engleskoj.

Sada, kada je napokon opet s porodicom, glumac je odahnuo.

- Osećam se sjajno otkad sam se vratio. Družim se s porodicom, šetam psa, slušam muziku i čitam. Drago mi je da još mogu da uživam u takvim stvarima - rekao je i dodao kako je dr Haus verojatno posljednja serija takvog tipa u kojoj će glumiti jer mu je to iskustvo bilo jednostavno fizički prenaporno.

 

makonda-tracker