Anabela Atijas: Ne brinite o mojoj deci, mogu to i sama

3
Pevačicu Anabelu Atijas, koja će za manje od mesec dana u Sarajevu roditi devojčicu Blankicu, ne dotiču prozivke bivšeg muža Gagija Đoganija koji tvrdi da je njihove ćerke zanemarila i ostavila same u Beogradu
Anabela Atijas, Foto: Luka Šarac
Anabela Atijas, Foto: Luka Šarac

Otkako se krajem decembra udala za sarajevskog biznismena i ekonomistu Andreja Atijasa (26), brak Anabele Bukve (38) na meti je mnogih negativnih komentara među kojima su i oni izrečeni od strane njenog bivšeg supruga, frontmena grupe Funky G, Gagija Đoganija (41). Otac njihovih mezimica Lune (17) i Nine (8) pre nekoliko nedelja u jednom intervjuu prokomentarisao je kako je njegova bivšu ženu u Beogradu ostavila decu i odselila se u Sarajevo, ali buduća mama male Blankice veoma smireno ističe kako smatra da ni na trenutak nije postala nemarna majka, te da joj radost naslednica koje nestrpljivo iščekuju dolazak sestrice na svet daje sigurno uverenje da ni u čemu ne greši.

- Nema veće sreće nego kad vidiš koliko se deca raduju još jednoj prinovi. Znala sam da je Nina želela da bude starija sestra, ali nisam očekivala da će brojati dane do Blankičinog rođenja. Izuzetno je pažljiva, naročito dok ljubi seku u mom stomaku i baš sam ponosna na nju – kaže Anabela na početku razgovora za Story i otkriva koliko joj prija život u Sarajevu.

- Tamo imam sve što mi je godinama nedostajalo u trci i borbi za opstanak na estradnoj sceni. Vremena su teška i shvatila sam da mi je nedostajalo drugačije, mirnije okruženje, kao i ljudi. Uživam i odmaram se. Mislim da sam to i zaslužila – ističe gospođa Atijas kojoj su vrlo zasmetale tvrdnje mnogih dušebrižnika da je preseljenjem u Sarajevo ostavila i zanemarila svoju decu.

- Ne brinite za moju decu - to je moja poruka svima. Veoma je ružno baviti se tuđim životima na taj način. Moj život se ne odvija po pravilima koja pišu mediji niti je sve što se o meni piše istinito. Moja deca su i te kako voljena i zaštićena. Prvi put se sada postavlja to pitanje, a sve ove godine isključivo se ja brinem o njima. Ako se ne vidim s njima deset, petnaest dana a da to nije zbog posla, mislim da im to ni u čemu ne može da naškodi. Moja mama je zbog obaveza umela po mesec dana da me ostavi kod babe i dede, a ja sam uz to imala predivno detinjstvo. Ne vidim ništa loše u tome da moja osmogodišnja ćerka Nina bude po deset, petnaest dana sa svojom bakom. Starija je velika i nju zaista više niko ne treba da čuva. Ona je jedva dočekala da polako počne sa osamostaljivanjem. Već se raduje letu kada će imati stan samo za sebe i druženje sa svojim društvom – kaže Anabela, čija je majka Jadranka Polutak nedavno iz Švedske doputovala za Beograd kako bi pazila na svoje unuke.

- Moja mama je uvek tu kada je potrebno da brine o Luni i Nini. S njom je i njena kuma koja od rođenja zna moje devojčice i obožava ih. Imala sam sreću da kada ja nisam tu, moju decu podižu ljudi koji ih mnogo vole – dodaje Anabela koja na pitanje o tome da li o deci brine i njihov otac Gagi, kratko odgovara: Bez komentara i prebacuje fokus svojih interesovanja na skori porođaj.

- Super se osećam i divno mi je u trudnoći. Uživam u svemu i mnogo se radujem rođenju trećeg deteta. Čini mi se da mi se blagosloveno stanje desilo u pravo vreme i u potpunosti me osvežilo. Sve što bih rekla o svom suprugu, zaista je suvišno. Moje mišljenje o njemu je previsoko pa ne bih da njegovim iznošenjem nerviram druge – kaže ponosna trudnica koja još ne razmišlja o tome kada će ona i njen voljeni prirediti veliko svadbeno veselje.

- U našem odnosu ništa se značajnije nije promenilo otkako smo stupili u brak. Svadbeno slavlje desiće se spontano jer Andrej i ja ne volimo ništa da planiramo, već sve radimo u datom momentu, po osećaju – s osmehom na licu priča Anabela koja se ni na pragu devetog meseca nije mnogo ugojila.

- Nema trikova, a ni iskustvo tu ne može da pomogne. Samo se unutrašnji mir reflektuje na spoljašnji izgled – ističe pevačica koja će se poroditi u Sarajevu gde je spremila i sobu za ćerku.

- Sve je spremno, svi nestrpljivo čekamo da vidimo Blankicu. Međutim, soba nije u belom, u skladu s njenim imenom, već je sve ukrašeno u pink i ciklama boji jer sam ja nepopravljiva devojčica pa smatram da je roze za devojčice, a plavo za dečake - razneženo će Anabela čija je mlađa ćerka Nina već odabrala poklon za svoju sestru.

- To je od rođenja Ninina omiljena igračka i zove se Krcko. Sačuvala ju je i pokloniće je Blankici – kaže Anabela i ne krije da joj nedostaje scena, pa već sada polako razmišlja o novim pesmama.

 

Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker