Novica Veličković: Nikad se gore nisam osećao

0
Košarkaš Novica Veličković koji je nedavno okončao osmomesečni brak sa suprugom Oljom govori kako se nosi sa privatnim problemima, ali i koliko mu je operacija kolena poremetila poslovne planove
Novica Veličković, foto: Luka Šarac
Novica Veličković, foto: Luka Šarac

Košarkaški reprezentativac Srbije Novica Veličković (26) trenutno proživljava jedan od najturbulentnijih perioda u životu. Naime, nakon što je zbog povrede kolena gotovo devet meseci odsustvovao sa terena, sportisti se dogodio brodolom i na privatnom planu, pa se posle osam meseci braka razveo od supruge Olje. Novica i njegova bivša partnerka venčali su se nakon sedam godina zabavljanja i dve godine zajedničkog života. Iako je njihova svadba u jednom poznatom prestoničkom restoranu naslućivala idiličnu ljubavnu bajku, supružnici ipak nisu uspeli da održe brak jer su navodno sve učestalije svađe i nerazumevanje doveli do definitivnog kraha.

- To je moja stvar i moj privatni život sa kojim se nosim kako znam i umem. Ne volim da delim sa drugima dešavanja te vrste. Ne obraćam pažnju na napise u medijima. Trudim se da sve to ostavim iza sebe, a tako se ophodim bez obzira na to da li je reč o lepim stvarima ili problemima - suzdržan je Novica koji se sredinom prošle godine nakon povrede kolena koja mu se desila dok je igrao za španski Real Madrid vratio u srpsku prestonicu. Odmah posle toga sportista je zakazao operaciju u Berlinu, a nakon zahvata nalazi se pod specijalnim nadzorom fizioterapeuta u Beogradu. Budući da je oporavak bio uspešan, Veličković je pre nekoliko nedelja odlučio da se vrati na teren u dresu kluba Mega Vizura iz Zemuna.

- Oporavak je trebalo da traje od šest do sedam meseci. Ali kad kreneš dalje i osetiš neke poteškoće, ne želiš da žuriš, tako da sam svoje odsustvo produžio na devet meseci. Ovo što sam proživeo u prethodnih pola godine za sada je najteži deo mog života, nikada se gore nisam osećao… Vizura je klub koji mi obezbeđuje mir i daje šansu da se, koliko je to moguće, vratim bolji, a prethodnih nedelja trenirao sam punim tempom - kaže ovaj košarkaš koji, iako u svom vlasništvu ima i teretanu Fit Line na Novom Beogradu, najviše voli da se priprema sa svojim saigračima.

- Uglavnom vežbam sa Mega Vizurom i u njihovoj teretani u Zemunu, jer mi je tu sve na jednom mestu. Ceo život sam u teretani. Imam kondicionog trenera koji je stalno sa mnom od kada sam se povredio i radim po planu i programu koji mi je on propisao. Vodim računa i o ishrani jer imam problem sa gojaznošću. Trudim se da moji obroci nakon treninga budu što laganiji i zasnovani na proteinima - iskren je Novica.

 

Danilo Mašojević

 

 

 

 

 

makonda-tracker