Snežana Đurišić: Tuga će me uništiti

1
Skrhana bolom zbog iznenadne smrti supruga Slobodana Gvozdenovića koji je usled infarkta preminuo u Beču, folk pevačica Snežana Đurišić za Story kaže kako nikada neće moći da preboli njegov odlazak
Snežana Đurišić, Foto: Privatna arhiva
Snežana Đurišić, Foto: Privatna arhiva

Oblak tuge i bola nadvio se proteklog vikenda nad porodičnim carstvom folk pevačice Snežane Đurišić (53) čiji je suprug Slobodan Gvozdenović iznenadna preminuo u Beču u šezdeset i petoj godini. Naime, budući da se Slobodan zajedno sa suprugom automobilom zaputio u Beč gde je ona nastupala, niko nije ni slutio kakva će se tragedija dogoditi. Nakon što su se smestili u hotel, on je rešio da suprugu i njenog kolegu Darka Lazića preveze u salu gde je trebalo da nastupe. Tamo se već bila Snežanina prijateljica, majka pop zvezde Marije Šerifović, folk pevačica Verica Šerifović. Kad je pošao nazad prema hotelu, Gvozdenoviću je pozlilo, ali i u tom teškom trenutku bio je priseban pa je uspeo da zaustavi automobil i uđe u obližnji bioskop gde je zamolio za pomoć. Na nesreću, pre nego što je bilo ko od prolaznika i prisutnih uspeo da reaguje, Slobodan je izdahnuo i Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt. Ovu kobnu vest Snežana je primila u toku nastupa.

- Preminuo je od srčanog udara. Šta još da vam kažem? Najviše bih volela da me svi puste da odbolujem, ako uopšte uspem. Ostavio me je tako iznenada… Za ovih trideset i šest godina, koliko smo u braku, nije bolovao ni od čega. Tuga će me uništiti - rekla je u kratkoj telefonskoj izjavi za Story umetnica skrhana bolom. Sa Gvozdenovićem se zabavljala od svoje sedamnaeste godine i ponosno je nosila njegovo prezime.

- Iako sam u to vreme već bila popularna pevačica, nisam želela da se razlikujem od ostatka svoje porodice i bez mnogo razmišljanja uzela sam muževljevo prezime. Međutim, publika me je već znala kao Snežanu Đurišić i na estradi se još tako prezivam - rekla je svojevremeno Snežana koja se za Slobodana udala 1977. godine. U braku su dobili ćerku Maju, koja im je podarila unuku Teodoru, i sina Marka od kojeg imaju unuka Miloša. Bračni par se pre desetak godina sa Dedinja preselio u Jajince, a na desetak kilometara od centra prestonice, pevačica i bivši harmonikaš uživali su u svom miru koji ništa nije moglo da naruši… Sve do stravičnog muka koji je zavladao zbog Slobodanove iznenadne smrti. Obdukcija je obavljena u austrijskoj prestonici odakle je Gvozdenovićevo telo preneto u Beograd, gde je i sahranjen.   

 

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker