Murat Jildirim: Život između ljubavnih preokreta

5
Da li je ovaj harizmatični Turčin popularnom Savašu iz TV serije Ljubav i kazna pozajmio samo svoj fizički izgled ili zaista poseduje viteške osobine čoveka koji ume da se bori za svoju ljubav, porodicu i pravdu? Koliko je Murat Jildirim privatno romantičan,
Murat Jildirim, Foto: TV Prva
Murat Jildirim, Foto: TV Prva

U fizičke atribute Murata Jildirima (34) savršeno su se uklopile viteške osobine Savaša Baldara, lika koji ovaj glumac tumači u turskoj seriji Ljubav i kazna po mnogo čemu bliskog idealu muškarca zbog kojeg ženama makar na trenutak zastaje dah. Hrabar, odan, romantičan, nežan kad treba, a opet, grub u situacijama u kojima se bori za pravdu... Reč je o muškarcu koji ne krije svoju zaljubljenost i koji od nje nije zaslepljen već prosvetljen, pa ume da, i kad je najteže, stavi ruku u vatru i bori se za ono zbog čega mu srce treperi. Scenario je napisan tako da se čini kako je Muratu veoma lako da ovakvom liku udahne život. A šta se zapravo krije iza maske koja osvaja?

Dok se 13. aprila sprema za proslavu svog trideset četvrtog rođendana, ovaj harizmatični umetnik daleko je od serije po kojoj je u Srbiji nakon emitovanja sapunice Asi stekao dodatnu popularnost. Baš u to vreme gradeći lik Damira, Murat je na prečac te 2008. godine doneo krupnu odluku u svom privatnom životu. Naime, nakon sve češćih spekulacija kako je sa Tubom Buikustun, prema tvrdnjama tamošnjih medija najljepšom turskom glumicom, doživeo strasnu ljubav koju ni pred kamerama nisu mogli da sakriju, i pošto su glasine stigle do njegove devojke i koleginice Burčin Terzioglu (33) ona je, isprovocirana ljubomorom, odlučila da iznenadi svog dečka na setu. Uputila se autom u Antakiju, što je dvanaest časova vožnje od Istanbula, ali je na putu doživela saobraćajnu nesreću. Murat je kasnije priznao kako zbog osećaja krivice više nije želeo da gubi vreme, pa je zaprosio svoju izabranicu.

- To se desilo u trenutku naše rasprave. Burčin me je pitala šta zapravo hoću od nje, a ja sam izjavio kako želim da se njome oženim. Tako se i završila naša svađa - opisao je glumac. Tuba se pogođena njegovom odlukom o ženidbi razočarala i vratila svom bivšem dečku, takođe glumcu s kojim je potom dobila bliznakinje. Dok je Murat svom bračnom životu veran već petu godinu, priča o tome kako još čuva sat koji je dobio od Tube ne zaboravlja se, baš kao ni to da ona nosi prsten koji joj je poklonio tokom snimanja serije Asi.

Mada se čini da i u intimnom životu provodi dane u kojima ga kao po uzbudljivom scenariju ne zaobilaze zapleti i raspleti ljubavnih scena, odajući utisak smirenog i povučenog momka iz komšiluka, Murat je nekoliko puta ponovio kako veruje u sudbinu. Ne opterećuje se onim što je prošlo i što ne može da se vrati pa za tim i ne žali. Iako je nekoliko puta ponovio kako će vreme za očinstvo doći sledeće godine, to se još nije dogodilo.

- Trenutno ne planiramo potomstvo jer je moja supruga angažovana na novoj seriji - rekao je nedavno Murat za turske medije, ponovivši kako bi ga filmska uloga obradovala više nego bilo koja nova TV serija. Ali, strpljenje ga je jednom dovelo do uspeha. Voleo je muziku i maštao da postane bubnjar, studirao je i diplomirao građevinu, što ga je iz rodnog grada Mardina na severoistoku Turske dovelo u Istanbul gde i danas živi, a postao je glumac... Murat živi za svoje snove i ostavlja čak i takvu mogućnost da još jednom promeni profesiju.  Daleko je od Savaša iz serije, ali ne osporava da postoji veoma tanka linija kad glavni junaci filmova i TV novela prestaju da budu samo nosioci priče za koju su angažovani već se lagano i neprimetno uvlače u misli onih kojima je ekranizacija scenarija namenjena.

- Žene vole heroja poput Savaša jer je upoznat s tradicijom i modernim svetom, poštuje slabiji pol i džentlmen je. I dan-danas, kada posetim neku zemlju, naši susreti raspoređuju se prema terminu emitovanja turskih serija na televiziji. Obožavaju ih… - opisao je jednom.

Jasmina Antonijević

 

makonda-tracker