Osmehovci u uskršnjoj humanitarnoj akciji

0
Osmeh na dar, prva studentska humanitarna fondacija, organizuje uskršnju akciju prikupljanja pomoći za ugroženu decu širom Srbije. U okviru akcije koja će trajati od 15.04. do 26.04. na Pravnom fakultetu, i od 15.04. do 19.04. na Fakultetu Organizacionih nauk
osmeh na dar, promofoto
osmeh na dar, promofoto

Aktivisti će svakog dana dežurati u holovima fakulteta, od 10 do 16 časova, a zainteresovane ljude dobre volje očekujemo da svojim skromnim doprinosima pomognu ovu akciju. Studenti će prikupljati materijalnu pomoć (u vidu uskršnjeg pribora, novog nastavnog materijala, slatkiša, grickalica, novih igračaka ) za institucije koje brinu o siromašnoj, bolesnoj i deci s invaliditetom.

Dana, 30.04 i 02.05. održaće se i javna akcija Fondacije Osmeh na dar ispred Kasine na Terazijama gde će aktivisti sa decom prolaznicima farbati jaja za decu iz beogradskih domova Jovan Jovanović Zmaj i Dragutin Filipović Jusa.

Pored ove javne akcije u periodu od 22.04. do 26.04. aktivisti Fondacije će takođe farbati jaja i družiti se sa dečicom iz vrtića Skadarlija koja će donirati jaja za drugare iz doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Sremčici.

- Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe - kažu iz fondacije Osmeh na dar.

Osnovni cilj akcije je ulepšavanje uskršnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (pre svega u beogradskim domovima za nezbrinutu decu, decu bez roditeljskog staranja i decu ometenu u razvoju ).

Pozivamo Vas da nam izađete u susret i medijski propratite akciju fondacije Osmeh na dar!

makonda-tracker