Bivši dečko od Šakire traži 250 miliona dolara

0
Bivši dečko i menadžer Antonio de la Rua tvrdi da je upravo on zaslužan za pokretanje Šakirine svetske karijere, jer se krije iza njenog 300 miliona dolara vrednog ugovora sa kompanijom Live Nation i ostalih unosnih poslova.
Šakira, foto: Getty images/Gulliver
Šakira, foto: Getty images/Gulliver

Bivši menadžer i dečko kolumbijske pevačice, Antonio de la Rua, tvrdi da je upravo on zaslužan za pokretanje njene svetske karijere, te da je on i nagovorio da snimi album Hips Don't Lie koji je postao broj jedan u 24 zemlje širom sveta, a od Šakire sada traži odštetu od 250 miliona dolara.

Antonio i pevačica upoznali su se 2000. godine i ubrzo započeli vezu. Godinu dana nakon raskida, njihova poslovna saradnja okončana je na njen zahtev, zbog čega Argentinac smatra da ima pravo na odštetu od  250 miliona dolara.

Šakira i Antonio de la Rua, foto: Getty Images/Gulliver

 

U sudskim dokumentima podnesenim na Vrhovnom sudu u Kaliforniji naveo je da njen uspeh nije rezultat puke sreće već dugotrajne bitke za osvajanjem muzičkog sveta koju su zajedno vodili kao poslovni partneri. Zaključio je da je on glavni krivac za njen uspeh izvan Latinske Amerike i istakao da se njegova profesionalna odgovornost prema pevačici nije promenila ni nakon što su okončali vezu. On se ovom prilikom pozvao na e-mail koji je Šakira nakon raskida poslala kompaniji Live Nation, u kom je napisala da će uprkos raskidu i dalje ostati partneri u svim projektima.

Pevačica, koja je nakon raskida sa de la Ruom započela romansu sa fudbalerom Žerarom Pikeom i u januaru ove godine mu rodila sina Milana, nije komentarisala tužbu.

makonda-tracker