Naomi Kembel: Ozloglašena poslodavka

0
Slavna manekneka više puta se našla na optuženičkoj klupi jer je svoje zaposlene mobingovala, a neke čak i fizički zlostavljala.
Naomi Kembel, foto: Guliver, Shutterstock
Naomi Kembel, foto: Guliver, Shutterstock

Najintrigantiji slučaj sa Amandom Brak koju je gađala telefonom, gurala, šamarala i cepala joj pasoš završio se nagodbom. Naomi je postigla nagodbu u slučaju gde ju njena bivša zaposlenica tuži za zlostavljanje. Amanda Brak tvrdi da ju je Naomi fizički i verbalno zlostavljala tokom pet meseci koje je provela radeći za nju. Vrhovni sud na Menhetnu najavio je da je postignut dogovor i slučaj se neće nastaviti na sudu. Detalji nagodbe nisu otkriveni.

Amanda je primljena na posao nakon što je upoznala manekneku u toaletu jednog noćnog kluba. U optužbi, ona kaže da ju je Naomi pogodila telefonom BlackBerryjem, nekoliko puta ju ošamarila, pocepala joj pasoš i nekolicinu puta ju gurnula.

Inače, Naomi je u aprilu 2007. Godine odradila pet dana korisnog rada čisteći ulice nakon što je priznala krivicu da je gađala asistentikinju telefonom. Incident se dogodio kada je Naomi poludela jer nije mogla da nađe svoje farmerke.

makonda-tracker