Adel najbogatija mlada umetnica Britanije

0
Britanski list Sunday Times proglasio je pevačicu Adel najbogatijom mladom umetnicom Velike Britanije
Adel, foto: BANG
Adel, foto: BANG

Dvadesetčetvorogodišnja pevačica našla se na vrhu liste muzičkih milionera mlađih od 30 godina. Prema britanskom listu Sunday Times, Adel je drugu godinu najbogatija u svetu muzike sa zarađenih 30 miliona funti. Zahvaljujući odličnom uspehu hita Skyfall, za istoimeni film akcionog junaka Džejmsa Bonda, kao i njenom albumu 21, britanska pevačica je zaslužno na samom vrhu liste muzičara milionera, te je proglašena za najbogatijeg najmlađeg britanskog muzičara!

Šeril Kol je na drugom mestu sa 14 miliona, dok ih prate Leona Luis i Kejti Melua sa bogatstvom procenejenim od 12 miliona funti. Nakon njih slede Džesi Džej i Šarlot Čurč sa 8 miliona funti, pa tek onda dolaze na red pevači pevači Marvin Hjums, Ašton Merigold, Ortis Vilijams, pevačica Dafi i Džejms Morison sa po 6 miliona.

Ali oni koji su neprikosnoveni po zaradi u muzičkom šou biznisu su svakako Pol Makartni i njegova žena Nensi Ševel sa najvećom zaradom među svim britanskim muzičarima. Njihovo celokupno bogatstvo procenjeno je na čak 680 miliona funti. Takođe u klubu milionera se nalaze i legendarni Bitlsi i frontmen grupe U2, Bono (520 miliona funti).

makonda-tracker