Majkl Džekson: Još jedna tajna isplivala u javnost

0
Pokojni kralj popa imao je tajni medicinski implant koji mu je pomagao u borbi sa zavisnošću od lekova
Majkl Džekson, foto Bang Media
Majkl Džekson, foto Bang Media

Majkl Džekson, koji je umro u junu 2009. godine posle smrtonosne doze leka Propofola koji mu je dao njegov lekar Konard Marej, imao je navodno ugrađen implant koji je poništavo dejstvo droge tako što je blokirao receptore zadovoljstva u mozgu. Džekson je implant ugradio 2003. godine, kako bi prestao da uzima opijate.

Implant, koji je u Džeksonovo telo otpuštao supstancu Narcan, koja se obično prepisuje zavisnicima od heroina i morfijuma, otkriven je u njegovom telu posle smrti, a vest o tome stigla je do javnosti zahvaljujući izveštaju koji je sud dobio od jednog od njegovih bivših lekara, Dejvidu Frunijeu – piše britanski Sun.

- Frunije veruje da ga je Džekson prevario pošto mu nije rekao ništa o Narcan implantu prilikom hirurške intervenciju koju mu je doktor radio – tvrdi izvor Suna.

Njegovo svedočenje moglo bi biti od velike važnosti u sudskom postupku vrednom 40 miliona dolara, koji je pokrenula Majklova majka Katarina protiv koncertne agencije AEG Live.

Osamdesedvogodišnja Katarina, koja je staratelj Majklove dece - Princa Majkla, 16, Paris, 15 i Blanketa, 11, optužuje AEG Live da su nesavesno angažovali doktora Mareja, koji je kažnjen sa četiri godine zatvora za ubistvo iz nehata. Marej je, prema njenim tvrdnjama, trebalo da brine da se Majkl pripremi za veliku turneju This is It, što advokati firme AEG Live negiraju.

Suđenje se odvija u Višem sudu Los Anđelesa i trebalo bi da bude završeno za tri meseca.

 

makonda-tracker