Suprug Kloe Kardašijan zloupotrebio 2,2 miliona dolara za decu bolesnu od raka

0
Suprug Kloe Kardašijan, Lamar Odom, možda bude pozvan na sud ako se dokaže optužba da novac nije potrošen u skladu sa pravilnikom dobrotvorne organizacije koju on vodi.
Kloe Kardašian i Lamar Odom
Kloe Kardašian i Lamar Odom

Istraga pod nazivom Outside the lines kablovske televizijske mreže ESPN ustanovljeno je da organizacija Cathy's kids za pomoć deci oboleloj od raka koju je osnovao suprug Kloi Kardašijan (28), nije isplatila 2,2 miliona dolara za lečenje bolesne dece koji su prikupljeni od osnivanja organizacije 2004. godine. Istražitelji su pretražili porezne kartice NBA košarkaša Lamara Odoma (33) tokom poslednjih osam godina. Umesto u humanitarne svrhe, novac je navodno potrošen na finansiranje dva elitna košarkaška kluba mladih.

Jedini zaposleni u organizaciji, koja je nazvana u čast Lamarove pokojne majke koja je umrla od raka, su njegov trener iz srednje škole koji vodi knjigovodstvo I kum na venčanju sa Kloi Kardašijan, Džeri DeGregorio. Organizacija posluje sa gubitkom od kad je otvorena, a trenutni dug je u vrednosti od 256.000 dolara koje je Odom pozajmio.

Odomu preti podizanje tužbe I optužba za poreznu prevaru ako se dokaže da novac nije potrošen u skladu sa pravilnikom organizacije. Na pitanje ESPN-a da komentariše ovaj slučaj, Lamar je samo kratko odgovorio – To je moj novac.

makonda-tracker