Bredli Kuper: Gledao sam oca kako umire

0
Iako je za ulogu u filmu U dobru i zlu bio nominovan za Oskara, holivudski glumac Bredli Kuper ističe kako nijedna nagrada ne može da popuni prazninu u njegovom srcu zbog gubitka oca, ali je zato njegove misli okupirala osamnaest godina mlađa manekenka Suki Vo
Bredli Kuper, Foto: Guliver, Profimedia
Bredli Kuper, Foto: Guliver, Profimedia

Mada ga žene širom sveta obožavaju zbog mišićavog tela i šeretskog osmeha, pa bi mnoge rado završile u njegovom krevetu, američki glumac Bredli Kuper (38) koji se proslavio ulogama u filmovima Mamurluk u Vegasu, Ti ga prosto ne zanimaš, Dan zaljubljenih, Plagijator promenio je pogled na sopstveni život otkada se suočio sa smrću oca Čarlsa. Bolan odlazak voljenog roditelja koji je 2011. u sedamdeset i prvoj godini izgubio bitku sa rakom pluća, naveo ga je da zbog toga nemilog događaja prihvati surovu realnost i zavek promeni prioritete.

- Njegova smrt u jednom trenutku postala je sasvim izvesna i skoro opipljiva. Saznanje da osoba koja je uz vas bila trideset i šest godina više neće biti tu, veliki je šok i gubitak koji ni danas ne jenjava. Poslednje trenutke proveo sam uz njega… Gledao sam ga kako umire, disao sa njim i video njegov poslednji udah posle koga je jednostavno otišao. Od tada ništa više nije isto… Otac mi je dao dva poklona - život i poslednji trenutak svog života. To je bio prelomni momenat u mom životu. Pogled na svet mi se dosta promenio jer više ne pridajem značaj trivijalnostima i trudim se da uživam u pravim stvarima koje zaista nemaju cenu - ispričao je nedavno Bredli prvi put za magazin GQ.

Inače, markantni glumac koji je 2011. proglašen za najseksepilnijeg muškaraca na planeti odrastao je uz roditelje čiji je brak trajao pet decenija i koji su mu uvek bili uzor. Otuda ne čude priče kako njegova majka Glorija ima ogroman uticaj na Bredlija, naročito na njegov privatan život jer poput prave zaštitnice insistira da upozna svaku od njegovih devojaka. Kuper je ranije bio oženjen glumicom Dženifer Esposito, ali je njihov brak potrajao manje od godinu dana, kasnije se zabavljao i sa Rene Zelveger, a onda je njegovo srce osvojila zanosna zvezda filma Avatar Zoe Saldana (34) sa kojom je krajem pretprošle godine započeo vezu nakon snimanja drame The Words. Iako je u početku blagonaklono gledala na njegovu romansu, pa je čak priželjkivala i njihovo venčanje i unuče, nakon što su otpočeli zajednički život oprezna mama ipak je zbog njihovih učestalih raskida promenila mišljenje o izabranici svog sina. Mada se šuškalo da bi poznati par mogao da se pomiri po treći put, Glorija je navodno savetovala mezimca da novi pokušaj veze sa zgodnom koleginicom nije dobra ideja…
Zanimljivo je da je on u intervjuu za GQ istakao i zbog čega ne želi da dobije Oskara, iako je zbog maestralno odigrane uloge lika koji ima bipolarni poremećaj u filmu U dobru i zlu bio nominovan za prestižnu statuu u kategoriji za najboljeg glumca.
- Ne želim da osvojim Oskara jer ta nagrada neće promeniti ništa, baš ništa. Stvari koje u mom životu nisu ispunjene, sigurno se neće ispuniti nagradom - rekao je Kuper čija je glavna partnerka u ovom ostvarenju Dženefer Lorens (22) ipak osvojila ovo prestižno priznanje. Mada se spekulisalo da su njih dvoje uplovili u romansu zbog uzbudljivih scena u zajedničkom filmu, on je to demantovao rečima: Bukvalno bih mogao da joj budem otac, a ona je istakla kako joj je više kao brat te se silno trudi da mu pomogne da se smiri pokraj neke fine devojke.
Ipak, izgleda da zgodnom srcelomcu nije potrebna pomoć sa strane jer strani mediji pišu kako je leptiriće u njegovom stomaku probudila britanska manekenka Suki Voterhaus (20) koju je upoznao prošlog meseca na dodeli nagrada Elle Style Awards, a navodno su posle završili u njegovoj hotelskoj sobi.
- Bredli joj šalje poruke svaki dan otkako su se upoznali jer želi da ga poseti u Los Anđelesu. Fasciniran je njome, a i ona je jako zainteresovana za njega. Suki se odlično zabavila s njim dok je bio u Velikoj Britaniji i volela bih da to druženje nastave i u Americi. Dogovorili su se za sastanak kada ona dođe i odlučili da neko vreme provedu zajedno - otkrio je izvor blizak manekenki za Radar Online. Pa, neka je sa srećom!

Jelena Kulović

makonda-tracker