Danijela Dvornik: Činilo mi se da vreme neće teći...

0
Posle smrti supruga Dine Dvornika, Danijela Dvornik mislila je da za nju više nema života. Ali, uspela je da ostavi teške dane iza sebe i shvati kako želi da se odseli na Brač, pokrene vlastiti biznis i pronađe nekog posebnog muškarca
Danijela Dvornik, foto: Dražen Kokorić
Danijela Dvornik, foto: Dražen Kokorić

Ove godine u septembru navršiće se tačno pet godina od kada je hrvatski pevač Dino Dvornik preminuo. Njegova supruga Danijela (46) i ćerka Ela (19) naučile su da žive sa tugom, ali su ipak pronašle snagu da nastave dalje. Muzičareva naslednica počela je da piše pesme i da komponuje, dok njena mama još ima neostvarene poslovne ambicije usmerene na ostrvo Brač.

- Imam malu galeriju u kojoj prodajem suvenire, a razmišljam i da pokrenem agenciju za renoviranje starih kuća. Kada malo više vremena provedete na moru, shvatite koliko mogućnosti pruža zaliv. Ne nameravam da prodam stan u Zagrebu jer sada nije dobro vreme za to, ali ne zamaram se time. Uostalom, tu je i Ela, pa mi je važno da povremeno dolazim u Zagreb i imam gde da budem. Ona je ipak previše mlada kako bi se sa mnom odselila, a i Zagreb je njen grad - rekla je Danijela koja se povukla iz javnog života, smršala dvanaest kilograma, a nedavno ponovo postala aktuelna kada je organizovala aukciju ličnih stvari svog supruga.

- Ideja je bila praktična. Nakupilo se toliko tih stvari koje su se samo vucarale po garaži. Dino ima zaista mnogo obožavalaca koji na neki način žele da sačuvaju deo njega. Otvorila sam njegovu fan stranicu na Facebooku i ljudi su me često pitali da li bi mogli da kupe nešto što bi ih podsećalo na njega, pa sam odlučila da organizujem takvu aukciju. Dosta toga podelila sam prijateljima kada je umro, a opet postoje neke privatne stvari koje ću zauvek sačuvati.

Iako je legendarni muzičar pre pola decenije u snu napustio ovozemaljski svet, porodici i prijateljima veoma je teško da prihvate tu činjenicu.

- Brzo mi je prošlo, iako se katkad činilo kao da nikada neće. Često čujem njegove numere, naletim na neku fotografiju... Ne puštam kod kuće njegove pesme, ali odem na YouTube i pogledam neki video klip... - priča Danijela koja je i sama učestvovala u nekoliko njegovih spotova, a danas se najradije seća poljubaca sa Dinom iz video zapisa za kompoziciju Ljubav se zove imenom tvojim. Danijela tvrdi kako je otvorena za novu ljubav i da nema ništa protiv mlađih muškaraca, ali priseća se i prelepih trenutaka iz prošlosti provedenih sa svojim suprugom.

- Bilo je mnogo toga. Na primer, jedanput smo se Dino i ja posvađali, tražila sam ga i nisam mogla da ga pronađem nekoliko dana, kao da je u zemlju propao. Tada nismo imali mobilne telefone, pa je najnormalnije bilo čekati. Videla sam njegov automobil ispred jednog kluba, a tada je vozio peglicu koju nikada nije zaključavao. Sela sam u auto i čekala, znajući da će kad-tad da dođe. On je ušao u auto i uopšte nije primetio da sam tu, pa se prestravio kada me je video. Naravno, odmah smo se pomirili. I Dino je pravio slične scene. Nikada neću zaboraviti jednu situaciju iz koje me je spasao. Radila sam u jednom fri šopu i tog meseca imali smo manjak pa su hteli da ga nadoknade od moje plate i meni ne bi ostalo gotovo ništa. Bila sam očajna, plakala sam, nisam znala kako da kažem roditeljima... Dino je idućeg dana došao, posvađao se sa mojim šefom, rekao mu da dajem otkaz, uhvatio me za ruku i odveo. Rekao mi je da me niko neće maltretirati ceo mesec za platu koju on zaradi za jedno veče i da ću odsad biti s njim. E, to je pravi frajer!

Njihova ćerka Ela uvek je bila u centru pažnje zbog svog intrigantnog ponašanja, a sada je počela profesionalno da se bavi muzikom, a otpočela je i zajednički život sa dečkom.

- Nemam ništa protiv da Ela živi sa dečkom, ali čini mi se da je to za nju prerano. Mora da proživi proces odrastanja i borbe za život. Nije isto kada si sam i brineš o svemu ili kada si sa roditeljima koji plaćaju račune i pune frižider, a tebi je važno da zaradiš džeparac.

Meni je jasno da je njoj lepše da bude sa nekim u koga je zaljubljena nego sa mnom koja bi joj verovatno nešto zvocala, ali sve ima prednosti i mane. Često mi kaže kako smo zamenile uloge: da ja stalno izlazim, a ona je uvek kod kuće. Rekla sam joj da je dosadna, a čini mi se kako previše toga propušta. Čim se rodila, angažovala sam dadilju kako bismo Dino i ja mogli da izlazimo jer mi je to oduvek bilo važno. Nisam mogla da zamislim da stalno budem kod kuće, a da će on moći da izlazi - kaže Danijela.

 

Priredila: Ksenija Konić

Razgovarala: Dora Juras

makonda-tracker