Ivana Stamenković Sindi i Nevena Adžemović: Igramo se seksepilom

2
Narodna poslanica Nevena Adžemović i njena starija sestra, modna dizajnerka i učesnica Velikog brata Ivana Stamenković Sindi otrkivaju sve, godinama skrivane, tajne iz svojih političkih i pevačkih karijera i burnih emotivnih života
Ivana Stamenković Sindi i Nevena Adžemović, Foto: Luka Šarac
Ivana Stamenković Sindi i Nevena Adžemović, Foto: Luka Šarac

Poslanica Nove Srbije i bivša članica grupe Models, Nevena Adžemović (30), rešila je da pruži novu šansu ljubavi sa bivšim suprugom i poznatim biznismenom Srđanom Adžemovićem dok istovremeno njenoj starijoj sestri, modnoj dizajnerki u česnici rijalitija Veliki brat Ivani Stamneković Sindi (33) ne pada napamet da se pomiri sa bivšim suprugom Nikolom Pavlovićem, sinom vlasnika jednog restorana na Avalskom putu sa kojim ima ćerku Petru (3). Kako je svojevremeno sama izjavila, razlog kraha njenog braka je Nikolina navodna preljuba sa voditeljkom Adrianom Čortan. Ova ali i druge teme iz života bivših modelsica postaće aktuelne već ovog ponedeljka kada Sindi postane stanovnik kuće na Košutnjaku i uđe u rijaliti Veliki brat čije emitovanje počinje na TV B92. Zato u iskrenom intervjuu za Story, poslanica i modna dizajnerka govore o svemu što je javnost ikada intrigiralo u vezi sa njima. Kažu da nisu silikonske lepotice, odgovrajau na pitanja o tome da li su bile žrtve fizičkog zlostavljanja i pričaju o formulama za uspeh u ljubavi i profesijama kojima se bave.

Story: Na većini fotografija urađenih za Story Nevena je nasmejana, dok vi Ivana imate hladan manekenski izraz lica a u jednom trenutku tokom fotografisanja to ste obrazložili rečenicom: Ona je poslanica, njoj je lepo u životu, a ja moram da učestvujem u rijalitiju da bih zaradila. Da li zaista imate veće životne probleme od Nevene?

Ivana: Malo sma se i šalila kada sam to rekla, ali sam se ujedno i vodila sam onom starom poslovicom: Nekome je život majka, nekom maćeha.

Story: Koliko ste kroz život bile upućena jedna na drugu i da li ste vi Ivana zaslužni što je Nevena kao vaša mlađa sestra ušla u grupu Models?

Ivana: Bilo je medijski interesantno da moja rođena sestra uđe u tu grupu, tako da se ona zato tu i našla.

Nevena: Imala sam Ivaninu potpunu podršku u grupi, podržavali su nas i roditellji u tom poslu. Često su nas pratili na putovanjima. Imale smo veliku zaštitu i super smo se snalazile kao pevačice.

Story: Kada ste shvatile da vam se interesovanja razilaze?

Nevena: U grupu Models ušla sam na Ivanino insistiranje i nikada me preterano nije zanimala estrada. Ali sada nam se recimo interesovanja i putevi znatno razilaze. Ja sam narodna poslanica  a Ivanu zanimaju moda i kreiranje.

Ivana: Možda izbacim i singl i ponovo zapevam, ali moja najveća ljubav je moda. Zbog toga s ei grupa Zvala Models pošto sma se modom bavila i pre uplovljavanja u muzički svet. Tada sma raidla za strano tržište i sarađivala sa vrhunskim dizajnerima.

Story: Kako danas gledate na fenomen popularnosti grupe Models?

Ivana: Fasninatno mi je da ni posle sedam godina od raspada grupe, za nama ne prestaje interesovanje. Godinama sam odbijala sve medije, povukla sma se iz javnosti i spovetila se majčinstvu ali pošto sam videla da je iz javnog života nemoguće izaći odlučila sam da na određeni način rpodužim svoje medijsko bitisanje, vodeći se onom čuvenom: Kad ne možeš da ih pobediš, pridruži im se.


Story: Ali ima i drugih lepih devojaka u raznim muzičkim grupama pa nisu fatalne poput vas dve, Sandre Meljničenko, Ivane Berendike, Bojane Barović...U čemu je tajna vašeg uspeha?

Ivana: Grupu su u svakom momentu činila po četiri modela koja nisu prleazila granicu dobrog ukusa. Bilo je seksepila ali nismo bile vulgarne u javnim nastupima i obalčenju.

Story: Jesu li danas starlete prešle granicu dobrog ukusa?

Ivana: Da. Danas je sve na izvol’te, sve je previše otvoreno i vulgarno. Mi smo se jednostavno igrale seksepilom. Izgledale smo lepo, opasno, seksi i nežno.

Story: Nevena, odlično ste se transforimsali iz seksepilne pevačice u decentno odevenu poslancu. Pitaju li vas koleginice u parlamentu za modne savete?

Nevena: Često me pitaju gde putujem garderobu, što mi veoma imponuje. Svuda u svetu je normalno da se javne ličnosti uključuju u politiku. To je normalna pojava svuda, sem kod nas gde se to posmatra kao tabu tema. U Sjedinjenim Američkim Državama je Ronald Regan bio predsednik, Arnold Švarceneger bio je guvenrer Kalifornije. Niko im to nije osporavao a meni se svašta spočitava. Još uvek smo podložni predrasudama i stereotipima pa smtaramo da nije normalno da pevači i peačice sede u parlamentu.

Ivana: Ona će postati Viktorija Bekam u srpskom parlamentu. (Smeh).

Story: Jeste li imali neku vrstu unutrašnjeg otpora, u smaoj stranci kojoj pripadate, da dođete na poslaničku listu?

Nevena: Dobila sam punu podršku od kolega i koleginica iz poslaničkog kluba i jedino su pojedini mediji odreagovali negartivno. Pre svega oni koji su priklonjeni opozicionim političkim partijama. Ali do njih sam tako nešto i očekivala, pre svega zato što smo rzaličite političke opredeljenosti.

Story: Osećate li se moćnom, pošto ste deo vlasti?

Nevena: Ne osećam se moćnom. Najbitnije je ostati na zemlji, šta god postigli u životu. Ni kada je grupa Models bila najpopularnija a ni sada kada sam u žiži interesovanja zbog svog poslaničkog mandata, ne smatram sebe moćnom. Uvek sam bila skromna.

Story: Ali svojim angažmanom u skupštini vi posredno odlučujete  sudbini ovog naroda.

Nevena: Osećam veliku dogovornost zbog toga i borim se za prava žena i majki, naročito za one žene koje su bile izložene nasilju u porodici. Želim da zastupam njihova prava i da se izborim za rigoroznije kazne koje bi trebalo primenjivati prema počiniocima takvih dela. Želim i da promovišem žene u parlamentu.

Story: Jeste li imale neki slučaj zlostavljanja u svom okruženju i da li ste i same bile žrtve porodičnog nasilja?

Ivana: Ne bih to da komentarišem trenutno. Podržavam Nevenu u bavljenju tim stvarima.

Nevena: Imala sam takvih slučajeva u svom okruženju i često pričam sa ženama koje imaju strah da govore javno o tome. Želim da ih zaštitim, zastupajući njihova prava i volela bih da kao jedno zdravo društvo kaznimo počinioce takvih dela.

Story: Šta savetujete ženama na koje nasrću njihovi partneri ili generalno muške kukavice koje se usuđuju da dignu ruku na nežniji pol?

Nevena: Savetujem ženama da se odmah obrate policiji i nadležnim organima prijave taj slučaj. Mislim da taj zakon koji generiše zaštitu žena trenutno nije dobro napravljen i smatram da bi trebalo da bude mnogo rigorozniji. Imam veliku podršku u borbi protiv nasilja od svih žena u parlamentu, čak i onih koje su mi političke neistomišljenice.

Story: Ivana, zašto ste onako burno odreagovali na priču o nasilju?

Ivana: Dalje, dalje, dalje...Hajdemo na neke vedrije teme.

Story: Koliko ste privatno slične a u čemu se razlikujete?

Nevena: Možda malo fizički ličimo ali smo dve totalno različite osobe. Kao tinejdžerke smo se čak i redovno tukle.

Ivana: Mama nas je redovno prebijala, kad se potučemo tako da nismo smele ni glas da ispustimo već smo se čupale ćuteći da ne bimso dobile prave batine. (Smeh)

Story: Imate li slični koncept majčinstva ili decu vaspitavate u potpuno različitim okolnostima?

Nevena: Kada je reč o majčinstu, tu imamo iste poglede na vaspitavanje dece i brigu o njima. Tu se nas dve slažemo ali se odlično slažu i naša deca: moj sin Rastko (5) in njena ćerka Petra (3). Otkako sam ušla u parlament, imam veoma malo slobodnog vremena i trudim se da ga provedem sa sinom na kvalitetan način. Radimo na njegovom obrazovanju i usavršvavanju i učim ga lepim stvarima. Najbitnije mi je da postane obrazovan i dobar čovek.

Story: Još jedna sličnost u vašim životima je i ta što ste obe razvedene, s tim što se Nevena u međuvremenu pomirila sa bivšim surpugom Srđanom Adžemovićem.

Nevena: Ona je stavila tačku, a ja sam nastavila. (Smeh).

Story: Ivana, da li ste, kao što se spekulisalo u medijima, stavili tačku na brak zato što niste mogli da oprostite prevaru ili je nešto drugo posredi?

Ivana. Nećemo više da pravimo reklamu dotičnom i dotičnoj. To je iza mene, i već dve godine nisam u braku.

Story: Kako Nikola i vi funkcinoišete kada je reč o usklađivanju obaveza oko deteta?

Ivana: Korektno.

Story: Znači da plaća alimentaciju?

Ivana: To ne bih da komentarišem.

Story: Ipak, izjavili ste da vas je prevario sa voditeljkom Adrianom Čortan?

Ivana: Neću više nikome da pravim reklamu. Ona je nakon te moje izjave rekla kako sam ja isfrustirana jer sam razvedena i da me razume zbog takvog stava. A ja iz tog primera vidim da ona ima iskustva s takvim ženama.

Story: A šta ćemo s tom navodnom preljubom?

Ivana: Ne interesuje me to više. Samo sam shvatila da ona izgleda ima iskustva sa više razvedenih žena.

Story: Šta danas mislite o muškarcu koji vara?

Ivana: Mislim da je nezrela ličnost svako onaj ko vara.

Story: Jeste li se zaljubili nakon razvoda?

Ivana: Ne. I ne pada mi napamet. (Smeh)

Story: S druge strane vas Nevena mediji ponovo udaše?

Nevena: Nisam se udala i još ništa ne planiram po tom pitanju. Pomrili smo se i lepo nam je ovako. Neophodan mi je skldan porodični odnos kako bih mogla normalno da funkcionišem i kako bih se u najboljem svetlu pokazala i na profesionalnom planu.

Story: Iz te vaše izjave može da se shvati kako je vaše pomirenje smao farsa za javnost?

Nevena: Nije naravno. Stvarno smo bili u fazi kada smo se non – stop svađali i zbog toga smo se razveli. Sada smo se pomirli i uživamo u poridčnoj idili koja sigurno ne bi bila moguća da nema ljubavi.

Story: Da li je podgrejana čorba ista kao ona sveže spremljena?

Nevena: U mom slučaju jeste. Pre svega nas spaja naš sin. Mislim d aje za njega najbolje kada su mu mama i tata zajendo. Obvoje ga vaspitavamo, učimo...

Story: Planirate li drugo dete?

Nevena: Ako se desi, zašto da ne.

Story: Iako o tome ne želite da pričate, javnost bruji o tome da ćete kroz nekoliko dana postati takmičarka Velikog brata. Kako ste do sada prevazlazili razdvojenost od svoje ćerke Petre?

Ivana: Najduže sam bila razdvojena od ćerke sedam do deste dana, tako da baš razmišljam o tome kako ću preživeti period u kom je duže neću videti.

Nevena: Petra je pomešala Nikoline i Ivanine karakteristike. Oči ima na Ivanu, sve ostalo na svog tatu Nikolu.

Story: Ivana, da li je moguće da vas muškarci trenutno ne zanimaju?

Ivana: Ostvarila sam se kao majka i to mi je dovoljno.

Story: Kako gledate na priču o tome kako su modelsice želela smao dobro da se udaju?

Nevena: Mnogima je bezveze sve što se tiče nas. Ne valja ni kada se udamo, ni kada radimo. Smatram da su glupi i primitivni komentari o tome kako smo mi bivše modelsice sponzoruše.

Ivana: Narodu se ne može ugoditi. Svaka od nas ima svoj život i svaka je gledala šta je najbolje za nju u datom trenutku. Bile smo popularne u vreme kada su nas za promotivne aktivnosti angažovale ozbiljne firme i brendovi koje smo promovisli. A estrada se danas svela na finansiranje od strane ličnih sponzora. Mi smo jendostavno živele dobro od muzike.

Nevena: Sve smo se udale iz ljubavi i u veze smo uvek išle srcem. Danas su međutim potpuno poremećene vrednosti, naročito u estradnom svetu.

Story: Ko vas je tako lepe i atraktivne štitio na nastupima pošto devedesete nimalo nisu bile bezbedne ?

Nevena: Iza nas su stajali naši roditelji i menadžer i imale smo probijen put.

Ivana: Neretko nas je otac pratio čak i na nastupe i uvek smo se osećale bezbedno.

Story: Pamtite li neku opasnu situaciju?

Nevena: Jednom je izbila tuča dok smo pevale, svi su polegali na pod i mi smo prekinule nastup ali nikada nam se ništa nije direktno dogodilo niti smo bilo koju opasnost osetile na svojoj koži.

Story: Koliko vam je novac bitan?

Nevena: U politici zaista nisam zbog novca. Čitam u komentarima na Internetu kako mi poslanici imamo preko 200.000 dinara platu, što nema veze sa istinom. U politiku sam ušla iz ljubavi prema svom narodu i da kako bih pomogla svojim građanima da bolje žive. Bojim se isključivo za interes građana a ne za lične interese.

Ivana: U modelingu i dizajnu danas je veoma teška finansijska situacija pa joj se i sama prilagođavam.

Story: Šta danas mislite o Sandri Meljničenko koja je postala pripadnica svetskog džet – seta?

Nevena: O njoj mislim sve najlepše. Drago mi je što je srećna i što je dobila ćerkicu Taru.

Ivana: O njoj zaista mislim sve najbolje. Jedno vreme smo se i privatno družile a mnogo vremena smo provodile i kao poslovne saradnice.

Story: Godinama vlada fama i da ste vas dve silikonske lepotice ...

 Nevena: Totalno smo pridorne. Nijedna od nas nigde nema silikone. Jedemo prirodnu hranu, vitamine i treniramo. Najbitnije je ono što nosite u sebi, a fizički izgled je važan samo na prvu loptu.

Story: Poslanice, pošto je nedavno bila aktuelna afera oko aflatoksina, pijete li mleko?

Nevena: Pijemo obe, naravno! To je još jedna hajka na novu Vladu i pokušaj da se naruši njen ugled!

Nikola Rumenić

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker