Katarina Rebrača: Ne boli me ono što mi nije dozvoljeno

0
Budući da je na snazi privremena mera kojom joj se zabranjuje napuštanje prebivališta, bivša manekenka Katarina Rebrača iskoristila je sudsku dozvolu i sa ćerkom Antoniom provela vikend na Kopaoniku
Katarina Rebrača, Foto: Privatna arhiva
Katarina Rebrača, Foto: Privatna arhiva

Nakon pritvoreničkog perioda i stalnih aktivnosti u prikupljanju dokumentacije za odbranu u postupku koji se protiv nje vodi, život bivše manekenke Katarine Rebrače polako se vraća u normalne tokove. Iako je još na snazi sudska mera kojom joj je zabranjeno da napušta prebivalište, nekadašnja vlasnica humanitarnog fonda koji nosi njeno ime dobila je dozvolu da nakratko napusti kuću i sa ćerkom Antoniom (9) ode na vikend van Beograda.

- Dobijam dozvole da idem sa detetom van grada na vikende. Na Kopaonik sam otišla zato što je moja najbolja prijateljica, supruga rukometaša Milorada Krivokapića, došla iz Slovenije gde inače živi. Planirali su mali porodični ski odmor i želeli su da im se Antonia i ja pridružimo – kaže Katarina kojoj sudska mera zabrane napuštanja prebivališta ne stvara značajno psihičko opterećenje.

- Ne opterećujem se time. Sve što je lepo, kratko traje pa je tako bilo i sa našim odmorom na Kopaoniku. Čak i da nemam limit na kretanje, morala bih da se vratim s odmora koji bi u tom slučaju trajao malo duže. Trudim se da ne razmišljam o tome šta bih još htela i što mi nije dozvoljeno, već sam presrećna onim lepim što mi se događa – ističe Katarina koja se bez većih problema navikla na trenutne životne okolnosti.

- Čovek se navikne na sve, ali ako se opterećuje onim što nema, onda ne može da uživa u onim stvarima koje ima. Fokusirana sam na lepe trenutke koje proživljavam i ne razmišljam o onome što trenutno nemam ili što ne mogu da imam. Kada bude došao trenutak, nastaviću da živim normalno kao i ranije, tu pre svega mislim na putovanja pošto u skoro svim ostalim segmentima živim uobičajeno – sigurna je ponosna  mama koja će boravak na srpskoj planinskoj lepotici još dugo pamtiti.

- Ja već dugo skijam, a i Antonia je to naučila pre nekoliko godina pa je sada obnovila znanje. Vreme koje sam provela sa svojom drugaricom maksimalno sam iskoristila i ovo je bio veoma aktivan odmor za mene i moju mezimicu. Skijale smo, klizale i spuštale se niz sneg na gumama na naduvavanje. Jedno veče moja prijateljica i ja dozvolile smo sebi ženski izlazak u provod. Nakon večere, zajedno sa desetak mama, takmičile smo se u pikadu i osvojila sam po jedno drugo i treće mesto – prepričava utiske sa zimovanja Rebrača  koja katkad potpuno podetinji uz svoju ćerku.

- Imamo trenutke kada se igramo i mazimo, ali i kada i ja potpuno podetinjim. U drugim trenucima vrlo sam ozbiljna mama. Antonia je veoma zrela zbog svega što smo zajedno prošle u poslednjih nekoliko godina, ali ne dozvoljavam da se ona opterećuje mojim problemima. Želim da živi normalan život u skladu sa svojim uzrastom, a ne da zbog životnih okolnosti u kojima sam se ja našla ona sazri preko noći – kaže Rebrača koja je ćerku počela da izvodi i na kulturne događaje, a naročito ju je oduševio odlazak na Art fusion project, manifestaciju održanu prošle nedelje u Aero klubu.

- Na Art fusionu bilo nam je predivno. Antonia je tamo upoznala ruskog ambasadora, brojne umetnike i videla njihova dela. Ipak, najveći doživljaj za nju bilo je upoznavanje sa Sarom Jovanović i Nevenom Božović, učesnicama Prvog glasa Srbije koje su na Art fusionu učestvovale kao modeli za postavku radova dvojice talentovanih fotografa, Nemanje Novakovića i Marka Tatarca – zaključuje ponosna mama devojčice koju je dobila u nevenčanom braku sa Igorom Đurićem.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker