Novi spot Dubioze kolektiv na MTV-ju

0
MTV premijera u ponedeljak, prvog aprila u 20 časova donosi novi spot sastava Dubioza kolektiv za singl pod nazivom Kažu, kojim se najavljuje šesti studijski album benda.
Dubioza kolektiv, promo foto
Dubioza kolektiv, promo foto

Dobitnici MTV Best Adria Act nagrade za 2011. godinu najavili su izlazak albuma Apsurdistan za 15. April, na web stranici www.dubioza.org kao besplatan download, dok će CD izdanje albuma u Srbiji objaviti Multimedia music.

- Pesma Kažu je inspirisana opšte prihvaćenim istinama kojima smo svakodnevno bombardovani  putem medija, reklama,  komšiluka i bliže i dalje rodbine. Te istine su najčešće zasnovane na neproverenim informacijama i glasinama i imaju malo ili nimalo uporišta u stvarnim činjenicama. Pomoću magične reči kažu se nadoknađuje nedostatak argumenata jer ono što većina (nacija, komšiluk, svet) misli je verovatno istina i od pojedinca se očekuje da uradi  ono što ta većina kaže. Kažu da je prvi singl sa albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu tako da još ne znamo na koji će mlin voda okrenuti - navode članovi benda.

Na realizaciji video spota Kažu su radili animator Toni Huml i crtač Filip Andronik. Više informacija o novom albumu bend će objaviti prvog aprila.

makonda-tracker