Nebojša Pajkić: Moja supruga je hrabra, prebrodiće i najgore

4
Dramaturg Nebojša Pajkić govori kako se njegova supruga, spisateljica Isidora Bjelica oseća nakon operacije tumora na jajnicima i ističe kako je ponosan na svoju partnerku jer kroz najteže dane prolazi kao pravi borac
Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić, foto: Vladimir Šporčić, privatna arhiva
Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić, foto: Vladimir Šporčić, privatna arhiva

S prvim danima marta poznata književnica i vlasnica modnog brenda ID Esoteric Isidora Bjelica (46) živi najtraumatičnije i najteže dane svog života. Nakon što joj je otkriven tumor na jajnicima, Isidora je na Dan žena, 8. marta, hitno operisana u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front. Lekari su posumnjali da se radi o malignom tumoru koji je po hitnom postupku hirurški odstranjen, a u petak 15. marta sa sigurnošću će se znati i da li je reč o benignom ili malignom procesu. Spisateljica se još nalazi u bolnici gde se oporavlja, a nakon što je prebrodila najteže sate nakon operacije polako joj se vraća snaga. Najviše joj znači ljubav i pomoć njene dece Vile Evanđeline (11) i Lava Grigorija (17), kao i supruga dramaturga Nebojše Pajkića (61) koji je danonoćno uz nju. Vest o zdravstvenim problemima potresla je mnoge spisateljičine prijatelje koji je danima obasipaju rečima podrške, što joj daje dodatnu snagu da bude još jača u danima oporavka koji joj slede. Isidorin suprug Nebojša pokušava da ostane jak zbog svoje supruge i trudi se da joj, koliko je to uopšte moguće, olakša trenutno stanje.

- Isidora je prošla kroz tešku operaciju, konstantno je na lekovima protiv bolova i odmara. Poslednjih dana vraća joj se snaga, pa se oseća mnogo bolje, a sada je dovoljno ojačala da može da ustane iz kreveta. Sigurno će joj biti potrebno još mnogo vremena i nege da se potpuno oporavi. U bolnici će ostati još desetak dana, nakon čega će uz stručnu pomoć oporavak nastaviti kod kuće - govori Nebojša i poručuje da je Isidora još jednom dokazala svoju ljubav prema životu i borbenost koja ju je oduvek krasila.

- Ni u jednom trenutku nije posustala niti klonula. Nakon početnog šoka kada je saznala o čemu se radi, odmah je krenula u borbu sa bolešću. Optimizam je ni u jednom trenutku nije napustio. Najvažnije je da nije klonula duhom, već se pokazala kao snažna i izdržljiva žena. Zaista sam ponosan na nju. Moja supruga je veliki borac - govori u jednom dahu poznati dramaturg koga je vest o bolesti njegove drage izuzetno potresla, ali se trudi da baš poput nje ostane stamen i sa čvrstom verom kako će ova ružna epizoda i jedno od najvećih životnih iskušenja sa kojima su se susreli uskoro postati prošlost.

 

Danilo Mašojević

 

 

makonda-tracker