Tamara Dragičević: Mom dečku nije lako sa mnom

0
Premda se više i ne seća na koji način ju je osvojio njen izabranik i kolega Petar Benčina, glumica Tamara Dragičević otkriva kako je svesna da ponekad svojom tvrdoglavošću partneru predstavlja pravu noćnu moru
Tamara Dragičević. Foto: Marko Todorović
Tamara Dragičević. Foto: Marko Todorović

Ko je dobro poznaje, opisuje je kao šarmantnu i duhovitu mladu damu, drugara za provod, ali i surovog profesionalca u svom poslu, pa zato i ne čudi što je Tamara Dragičević (23) najmlađa dobitnica prestižnog glumačkog priznanja Zlatni ćuran. Lepa Beograđanka ne krije kako u dobrom društvu voli i da zapeva, a u prethodnim nedeljama imala je na pretek razloga za pesmu. Naime, iza nje je uspešna premijera predstave Konstantin u kojoj tumači lik Fauste, a u ovom komadu prvi put sarađuje i sa svojim dečkom, uspešnim glumcem Petrom Benčinom (28), s kojim se zabavlja tri godine. Iako priželjkuje životni put i karijeru nalik onima koje su izgradile njene starije koleginice Nela Mihailović i Dara Džokić, Tamara još ne razmišlja o osnivanju porodice. Potpuno je posvećena karijeri, ali i svom dragom i ne krije da je bila ushićena kada je čula da će zajedno glumiti u predstavi, pa joj ni život na relaciji Niš – Beograd tokom priprema nije bio naporan.

- U jednom trenutku pitala sam Petra: Hoćeš li posle ovoga poželeti da sa mnom radiš na još nekom projektu?  (Smeh) To sam učinila zato što sam prema njemu bila kritičnija od reditelja Juga Radivojevića i ostalih glumaca jer ga znam i svesna sam šta sve može da uradi i odglumi. Naravno, i on je svojim savetima meni mnogo pomogao pa nam je, sve u svemu, bilo lepo i neobično da zajedno sarađujemo. Bilo je interesantno da vidimo kakav će biti naš odnos u trenucima kada nismo zaljubljeni par, već samo kolege – iskrena je glumica koja ističe da je njihova prednost to što razumeju jedno drugo i nesvakidašnji tempo života ne predstavlja im nikakav problem.

- Prednost našeg bavljenja istim poslom nije u tome da će me Petar podržati u radu ili imati razumevanja za ljubavne scene koje zahteva neka uloga, više je reč o životu koji živimo. Nama su, na primer, vikendi radni dani i dok drugi ljudi uživaju u porodičnim ručkovima, druženju i šetnjama po lepom vremenu, mi igramo na sceni ili pripremamo predstave. Možda da sam u vezi s nekim ekonomistom, on ne bi imao strpljenja za to da me čeka i sedi  kod kuće – kaže Tamara koja je uspela da sa svojim dragim izgradi skladan i harmoničan odnos.

- Nisam ljubomorna, a Petar još manje. Možda će zvučati da preterujem, ali mi se retko kad svađamo i uglavnom je to zbog nekih životnih sitnica. Nije lako sa mnom, a Petar je smireniji i ume da funkcioniše u mom prisustvu. (Smeh) Oboje smo tvrdoglavi, pogotovo ja, ali za sada to nam ne predstavlja problem i dobro funkcionišemo. Ne mogu ni da se setim kako me je osvojio, a da sam primetila, verovatno ne bi bilo interesantno. Samo sam se okrenula i videla čoveka pored sebe – otkriva glumica koja je za kratko vreme ostvarila zapažene uloge u gledanim serijalima Montevideo, Bog te video, Vojna akademija i Miris kiše na Balkanu, a njen poslednji u nizu pozorišnih projekata jeste i predstava Konstantin.

- Prvi put radim predstavu van Beograda i to je za mene lepo iskustvo pošto sam sve vreme koncentrisana na ono što radim. Srećna sam što sam u prilici da igram u odličnoj glumačkoj ekipi. Tumačim lik Fauste, druge Konstantinove žene, a ona je jedan zao ženski lik. Drago mi je što imam priliku da igram epohu koja je, verujem, odlično dočarana zahvaljujući i verodostojnim kostimima, kao i glumi čitavog ansambla – kaže Dragičevićeva.

 

Danilo Mašojević

 

makonda-tracker