Hari Varešanović: Kraj braka ili kratka avantura?

0
Iako je govorio da je druga supruga Jasminka Istuk njegov ključ za sreću, sve češće se čuju spekulacije o tome kako je pevač Hari Varešanović ponet osećanjima prema novoj ženi koja je u njemu probudila strasti
Hari Varešanović Foto: Story press
Hari Varešanović Foto: Story press

Ništa nije večno, a ponajmanje ljubav satkana od tananih niti ljudskih osećanja. I najjači ponekad pokleknu pred izazovima monotone svakodnevice ili novih uzbuđenja koja neretko brižljivo građenu intimnu tvrđavu sruše poput kule od karata. Upravo se s tim suočava Hajrudin Varešanović (52), frontmen popularne grupe Hari Mata Hari koji, kako je objavio magazin Azra, poslednjih nedelja preživljava pravu dramu jer je njegova druga supruga Jasminka Istuk-Varešanović navodno otkrila pevačevu ljubavnu aferu sa izvesnom Marinom, renomiranom doktorkom svetskog glasa, koja živi i radi u Sloveniji. Kako navodi ovaj časopis, njih dvoje su se i upoznali u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici i to pre više od godinu dana kada je, navodno, i počela ova  romansa. Harijevi poznanici svedoče da je Marina veoma posebna i naočita žena koja ima uspešnu karijeru i vodi život na visokoj nozi, ali i da je zbog osećanja prema šarmantnom pevaču raskošnog glasa spremna da baci sve pod noge kako bi poznati Sarajlija bio samo njen. Iako je ova informacija objavljena još krajem februara, Varešanović je uprkos svim pozivima medija ostao nedostupan za komentar ne želeći da u javnost iznosi osetljive detalje iz svoje najdublje intime. Kako samo saznali, Jasminka i Hari ipak su se protekle nedelje pojavili na istom mestu u Sarajevu i to na sahrani oca jednog poznatog lekara kada su poslednji put viđeni u javnosti, ali niko pouzdano ne zna kakav je njihov trenutni odnos. Lepa Osječanka je i inače vodila život na relaciji Minhen - Sarajevo tako da za sada nije jasno hoće li mu oprostiti ovaj ljubavni izlet, ali spekuliše se kako nije spremna da mu dozvoli razvod. Mnogi smatraju da je ona bila isuviše ekstrovertna za ženu poznatog pevača kao i da u gradu na Miljacki nije stekla bliske prijatelje, uprkos tome što je sa Harijem provela više od deceniju i po u braku. Njih dvoje upoznali su se 1994. na jednom koncertu kraj Kelna gde je ona tada živela, a Varešanović je isticao da je u njegov život došla u vreme kada je bio spreman za veliku ljubav.

- Ona je moje životno rešenje i ključ za sreću, s njom sam uplovio u mirnu luku koja mi u potpunosti odgovara i imponuje –  govorio je Hari posle njihovog tajnog venčanja koje je sklopljeno 13. februara 2010. u Jasminkinom rodnom Osijeku. Ipak, u poslednjem intervjuu koji je dao za Story u januaru ove godine, pomalo je šturo govorio o njihovom odnosu.

- To je priča za sebe. Teško je u životu naći formulu harmoničnog odnosa sa ljudima uopšte, a ne samo sa emotivnim partnerom. Isto je i sa bratom, sestrom, majkom... Uvek dolaze neki ratovi, prepreke i treba se truditi da ih prevaziđete. Iskustvo je neophodno. Čovek stalno uči kako treba da bude tolerantan i da se suočava sa problemima i izlazi iz njih kao pobednik. Život donosi razne stvari s kojima morate da se hrabro suočite. Neophodan je trud jer svaki odnos treba gajiti – rekao je pevač i istakao kako ne može da se smiri na jednom mestu.
-
Nisam čovek koji je sebi našao utočište. Nemir je ono što me pokreće i ne dozvoljava mi da definišem mesto. Ja sam nomadska duša. Nigde nemam mira i uvek razmišljam o tome šta će biti sutra, gde je naredna stanica. Ja sam čovek putnik – priznao je ovaj umetnik koji je oduvek važio za miljenika ženske publike zbog čega je i nosio etiketu neukrotivog plejboja. Nesmotreni potezi koštali su ga i prvog braka sa suprugom Aidom koja je bila njegova prva ljubav. Ona mu je podarila ćerku Nađu (27) i sina Damira (18), ali Hari ima i vanbračnog sina Maka (20).

- Ova situacija delimično je dovela i do mog razvoda s Aidom, ali ja to i sada potiskujem jer nastojim da idem dalje. Brojna putovanja stalno su me odvlačila od kuće, što je doprinelo uništenju mog braka, a uz to premlad sam se i oženio. Ne mogu ništa da kažem protiv Aide jer sam svojim postupcima i zabludama učinio dosta toga da pokvarim naš brak. Danas imamo dobar odnos zato što smo naučili da iz lošeg braka može da nastane divno prijateljstvo – ispričao je pevač za naš magazin 2010. godine. Kao i kada se razvodio od prve supruge, Hari je i sada očigledno rešio da se povuče iz javnog života jer nema nameru da se bilo kome pravda za svoje postupke nadajući se da je svako čudo za tri dana. Ali, jedino se ljubav i kašalj ne mogu sakriti…

 

Priredila: Jelena Kulović

 

makonda-tracker