Čening Tejtum: Od stripera do holivudske zvezde

0
Američki glumac i najseksepilniji muškarac na svetu Čening Tejtum sa devetnaest godina bio je striper u Tampi, a onda je ispunio svoj san i snimio film o tom periodu svog života koga se nimalo ne stidi
Čening Tejtum, foto: Guliver
Čening Tejtum, foto: Guliver

Za njega kažu da je pravo čudo Holivuda jer je za svega osam godina postigao ono o čemu mnogi sanjaju, a magazin People prošle godine proglasio ga je za najseksepilnijeg muškarca na planeti. Ako ste bili u prilici da na ovogodišnjem FEST-u pogledate film Stivena Soderberga Vreli Majk koji je producirao i u kome igra glavnu ulogu, onda je telo glumca Čeninga Tejtuma (32) nešto što sigurno nećete brzo zaboraviti. Uloga stripera savršeno izvajanog torzoa i zelenih očiju koje sevaju dok spretno i zavodljivo igra na podijumu noćnog kluba u Tampi skidajući odeću sa sebe i bacajući pri tom raspomamljene žene u trans, možda bi za druge bila preveliki zalogaj, ali ne i za ovog lepotana. Jer, on je ispunio svoj san i nekadašnje mladalačke ludorije preneo na filmsko platno, podsetivši se kako je to bilo kada je za pedeset dolara i bakšiš prašio u jednom egzotičnom noćnom klubu u pomenutoj Tampi pod imenom Chan Crawford.

- Iako nije u potpunosti biografski, sve što vidite u filmu stvari su kojima sam i sam prisustvovao. Samo snimanje bilo je veoma zanimljivo jer sam se vratio u prošlost. Bilo je čudno biti ponovo na konju! Imao sam devetnaest godina kada sam postao striper i bio sam pomalo lud i neobuzdan. U svakom slučaju, mnogo luđi nego što sam danas. Radio sam to oko osam meseci i bilo je neverovatno iskustvo. Nije me nimalo sramota zbog toga što sam zarađivao baveći se tim poslom - rekao je u jednom intervjuu, otkrivši kako je na radnom mestu upoznao prijatelja za ceo život ali i zašto je prestao da bude striper.

- Nisam u kontaktu sa mnogim ljudima iz tog vremena, ali jednog od svojih najboljih prijatelja, koji mi je bio kum na venčanju, upoznao sam u tom striptiz klubu. Kada sam prve noći otišao da se prijavim za posao i on je bio tamo. Bio je dve godine stariji od mene i na koledžu, tako da smo počeli da radimo iste noći. Kasnije smo i otišli zajedno jer više nismo hteli time da se bavimo. Bili smo dva klinca koja žele da se neko vreme dobro zabave i zato smo okačili svoje tange o klin. U suštini, prestao sam zato što mi se nije dopadalo da budem nag na sceni, iako sam u plesanju istinski uživao. Jednostavno sam u jednom trenutku rekao sebi: OK, uradio sam i to, zaokružio sam jedan period života. Ali sada to moram da spominjem u svakom intervjuu. Izgleda da će to biti moja labudova pesma. (Smeh) Inače, veoma je teško biti seksi kada ste go muškarac jer devojkama je dovoljno da se samo kreću i budu zavodljive, a sigurno ne želite dugo da gledate kako muškarac hoda - istakao je zgodni Tejtum koji svoje mišićavo telo duguje bavljenju atletikom, ali i treniranju košarke i ragbija. Kada je 1998. godine završio katoličku školu, upisao je Glenville koledž uz pomoć fudbalske stipendije, ali ju je na kraju izgubio zbog čega je i završio u striptiz baru. Njegove plesačke veštine tamo je primetila agentkinja koja ga je ubacila u spot tada ultrapopularnog pevača Rikija Martina za pesmu She Bangs. Bila je to odlična odskočna daska jer je ubrzo postao zaštitno lice modnih kuća Armani, Dolce& Gabbana, Nautica... Prvu pravu glumačku rolu imao je tek 2004. kada je dobio epizodnu ulogu u popularnoj seriji CSI Majami, a uloga u romantičnoj komediji Step up 2006. pokazala je sve njegove talente jer je tumačio problematičnog hip hop plesača koji je bio u vezi sa balerinom koju je igrala Džena Devan (32). Njih dvoje su ubrzo počeli da se zabavljaju, a 11. jula 2009. venčali su se u Malibuu u Kaliforniji.
- Moja supruga zna da sam bio striper i nema problem sa tim, ona čak obožava taj film. Kada su mi javili da sam izabran za najseksepilnijeg na svetu prvo sam mislio da je u pitanju šala ili skrivena kamera. Džena je bila začuđena, a od tada me stalno zadirkuje i zove najseksi muškarcem. Ona je toliko divna i slatka poput lutke, da ponekad želim da je spakujem u kutiju i nosim svuda sa sobom - priznao je glumac koji sa svojom voljenom iščekuje prvo dete.

 

Piše: Jelena Kulović

Foto:

 

makonda-tracker