Marko Avramović i Jovana Đurašinović: Imali smo venčanje iz snova

0
Vaterpolista Marko Avramović posle tri godine ljubavi venčao se sa svojom devojkom Jovanom Đurašinović srećan što kraj sebe ima ženu koja ga voli i najbolje razume
Marko Avramović i Jovana Đurašinović, Foto: Vladan Delić
Marko Avramović i Jovana Đurašinović, Foto: Vladan Delić

Posle tri godine veze tokom koje su prepoznali da su jedno drugom srodne duše, vaterpolista Crvene zvezde Marko Avramović (27) i apsolventkinja farmacije Jovana Đurašinović (28) krunisali su svoju ljubav brakom u Beogradu, u nedelju 3. marta. Romantično venčanje bilo je logičan sled nakon veridbe u maju prošle godine i života pod istim krovom, a mladenci su dan kasnije uzbuđeno podelili svoje utiske sa svadbenog veselja koje su upriličili za dve stotine pedeset zvanica.

- Dan je počeo okupljanjem drugara i familije kod mene na Banjici, a onda smo išli po Jovanu na Dorćol. Usledili su teški pregovori oko kupovine mlade, ali na kraju sve se dobro završilo. Trenutak kada ju je kum izveo u venčanici, bio je zaista dirljiv i poseban. Evo, i sada se ježim dok govorim o tome. (Smeh) Odmah potom zaputili smo se u crkvu Ružicu na Kalemegdanu gde smo imali crkveni obred venčanja u 13.30 časova, a građanski brak sklopili smo dva i po sata kasnije u restoranu Kana na Novom Beogradu gde je održano svadbeno veselje. Kada nas je matičar venčao, usledio je prvi ples uz našu omiljenu pesme od Selin Dion Because You Loved Me. Nastojali smo da sve protokolarne obaveze što pre završimo kako bi svi mogli da uživaju u provodu uz OK bend koji je zaista ispunio sva naša očekivanja i napravio sjajnu atmosferu, što je nama bilo i najvažnije – započinje priču šarmantni vaterpolista koji uprkos promuklom glasu nije mogao da sakrije svoju sreću, baš kao ni njegova izabranica.

- Nismo želeli da drugima prepustimo organizaciju venčanja jer je to ipak naš dan pa smo poslednja četiri meseca sami učestvovali u svakom detalju, a presrećni smo što su gosti oduševljeni hranom i uslugom. Sve je ispalo kao što smo zamislili tako da, što se nas tiče, imali smo venčanje iz snova. Svadbena torta bila je na četiri sprata, a izneli su je uz pesmu Olivera Dragojevića Veruj mi. Zanimljivo je da na njenom vrhu nismo imali klasične, već pijane mladence – kroz smeh priseća se Jovana koja je za najvažniji dan u životu blistala u svedenoj venčanici, dok je Marko nosio elegantno tamnosivo odelo.

- Nisam od onih devojaka koje su čitavog života maštale o venčanju i haljini koju će nositi tog dana. Odabrala sam sirena venčanicu u boji slonove kosti koju sam prvo probala jer je jednostavna, ali meni veoma lepa, a kasnije sam se presvukla u ljubičastu kratku haljinu u kojoj sam mogla da igram cele noći. Burme su nam totalno različite jer nam nisu stajali isti modeli, tako da sam u zlatari Vitanov izabrala burmu od belog zlata, dok je Markova pola mat, a pola sjaj – priča mlada, dok mladoženja priznaje da je ipak imao tremu.

- Čitavog dana dobro sam se držao jer sam se veče pre svadbe dobro naspavao, ali priznajem da me je malo uhvatila trema zbog uzbuđenja dok sam čekao da počne naš prvi ples. Jovana je bila zanosna u venčanici i osećao sam neopisivu sreću što kraj sebe imam devojku koju volim i koja me najbolje razume, tako da taj dan sigurno ima posebnu čar. Drago mi je što su s nama bile moje kolege iz vaterpolo kluba Crvena zvezda, kao i Filip Filipović kome sam ranije bio venčani kum, Vanja Udovičić, Andrija Prlainović, Nikola Rađen...

Venčani kum je Ognjen Sabljić, moj drug iz najranijeg detinjstva s kojim sam išao u vrtić, zbog čega sam i želeo da se okumimo, a Jovanina kuma je Jelena Filipović, njena dugogodišnja drugarica iz gimnazije. Ranije sam mislio kako je neizvodljivo da se mladenci dobro provedu na sopstvenoj svadbi, ali nama je to pošlo za rukom, a i svi drugi bili su raspoloženi za veselje – ponosno priča ovaj sportista, a njegova izabranica se nadovezuje:

- Moram da kažem kako je meni od venčanja u crkvi emotivniji trenutak bio kada smo u restoranu izlazili pred sve zvanice uz Severininu pesmu Virujen u te. Uzela sam Markovo prezime, a iako me je matičar tri puta pozvao gospođo Avramović da bi mi čestitao, nisam reagovala sve dok prisutni nisu počeli da se smeju. Naš život neće se promeniti zbog venčanja jer ja znam Markove obaveze i navikla sam na njegova odsustva zbog putovanja, a najbitnije je da lepo funkcionišemo zajedno - ističe novopečena gospođa Avramović.

- Siguran sam da će u našem braku, kao i u svakom drugom, biti uspona i padova, ali važno je da se mi stvarno volimo i verujem da ćemo zajedno prevazići sve prepreke na koje budemo nailazili kroz život. Roditelji su presrećni što smo našu ljubav krunisali brakom jer su poslednje nedelje bukvalno odbrojavali dane do svadbe tako da su bili izuzetno veseli. Naravno da jedva čekaju unučiće, ali mi ne žurimo nigde jer želimo da se posvetimo sebi i svojim karijerama – zaključuje vaterpolista.

 

Jelena Kulović

 

 

 

 

makonda-tracker