Bajaga poklonio gramofon prvom kupcu karte za beogradski koncert

1
Ulaznice za veliki beogradski koncert Bajage i Instruktora, koji će biti održan 22. juna na prostoru Donjeg grada na Kalemegdanu, danas su puštene u prodaju, a tim povodom Momčilo Bajagić lično je prvom kupcu uručio specijalan poklon - novi gramofon!
foto: Stanislav Milojković
foto: Stanislav Milojković

 

Na blagajni Doma omladine Beograda tačno u podne, studentkinja Katarina Ivanović pretekla je desetine konkurenata i za 900 dinara prva kupila ulaznicu za koncert Bajaga i Instruktori sa Prijateljima, dobivši kao specijalni poklon lično od Bajage gramofon i prigodno uz to potpisanu dvostruku vinilnu ploču sa živim albumom benda Neka svemir čuje nemir (1989).

Ulaznice za koncert Bajaga i Instruktori sa Prijateljima, u skladu sa trenutnih 29 godina postojanja benda, mogu da se kupe po povlašćenoj ceni u pretprodaji koja će trajati 29 dana -  od 18. marta do 15. aprila - za samo 900 dinara, odnosno 1.300 za fan pit i 2.500 dinara za VIP tribine, preko mreže Eventim.

Srećna dobitnica Katarina rekla je novinarima da je mislila da je zakasnila, da je prodaja počela od deset časova, i da je bila veoma iznenađena kad je došavši u podne ugledala Bajagu i dobila gramofon na poklon.

Bajaga i Instruktori na turneji povodom novog CD albuma Daljina, dim i prašina održaće veliki koncerte 22. juna u Beogradu, na prostoru Donjeg grada Beogradske tvrđave (Kalemegdana).

Koncert u Beogradu u subotu 22. juna simbolično je nazvan Bajaga i Instruktori sa Prijateljima.

- Donji grad na Kalemegdanu je možda jedino značajno mesto u Beogradu na kom još nikada nismo svirali A biće to zaista koncert sa prijateljima, jer će 22. juna na Kalemegdanu uz nas nastupiti još nekoliko nama dragih i značajnih muzičara i bendova, čija imena za sada nećemo otkrivati - objašnjava Momčilo Bajagić.

Bajaga i Instruktori potvrdili su se odavno kao istinski beogradski b(r)end, puneći u svom gradu sve bitnije velike koncertne prostore, od Doma sindikata i Sava centra, preko Hale sportova i stadiona Tašmajdan, do Sajma i Beogradske arene. Sada je na redu opet novi izazov.

- Pomešali smo nove pesme sa nekim starim, ubacili smo neke stvari koje zaista jako dugo nismo svirali. Na ovoj turneji već smo imali koncerte u Sarajevu i Ljubljani, gde je recimo konkretno u hali Tivoli bio sjajan nastup sa nekoliko bisova. Imaćemo još velikih koncerata pre beogradskog, očekuje nas prvo gostovanje u Poljskoj 19. aprila u Varšavi, pa onda veliki zagrebački koncert 8. juna na Šalati, tako da ćemo 22. juna biti u top formi - kaže Bajaga.

 

makonda-tracker