Buduća princeza zvaće se Elizabeta Dajana Kerol

0
Otkako je Kejt slučajno izletelo da ona i Vilijam očekuju devojčicu, sve se više spekuliše oko njenog imena. Iako je njihova ćerka trebalo da se zove Dajana, po Vilijamovoj majci, od te ideje se odustalo zbog protivljenja kraljice Elizabete
Vilijam i Kejt od Kembriža, foto Guliver/Getty Image
Vilijam i Kejt od Kembriža, foto Guliver/Getty Image

Princ Vilijam i Kejt su navodno odabrali ime za njihovu ćerku: Elizabeta Dajana Kerol, u čast kraljice Elizabete. Srednja imena su takođe izabrana u čast njihovih majki, Vilijamove pokojne majke Dajane i Kejtine majke Kerol, kojoj je srednje ime takođe Elizabet.

Dok su mnogi spekulisali da će poznati kraljevski par nazvati svoje dete po princezi Dajani, čini se da je ime Elizabeta nekako prikladnije, jer je to ime koje se nalazi i u Kejtinoj porodici. Od imena Dajane se odustalo i zbog same činjenice da kraljica Eizabeta nije mnogo cenila princezu Dajanu, kada je ona bila član kraljevske porodice. Kraljica Elizabeta je ta koja polaže prava na odabir imena naslednika, pa je kraljevski par bio primoran da odustane od svoje prvobitne zamisli za ime svoje ćerke.

- Kraljičina odluka da ne prihvati ime Dajana bila je posledica velikih svađa u kraljevskoj porodici. Princ Vilijam se obratio ocu Čarlsu, koji mu je rekao da ne želi učestvovati u svađi, jer zna da kraljica nikada neće popustiti – rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici.

makonda-tracker